Uudessa pikku-Lagoonissa on otettu mukaan useita suuremmissa malleissa jo nähtyjä ratkaisuja, kuten esimerkiksi takakannen levikkeet, jotka avartavat takakantta ja tekevät veneeseen kulkemisesta vaivattomampaa. Uudessa mallissa on myös pyritty valmistajan nykysuuntauksen mukaisiin mahdollisimman helppokulkuisiin sisä- ja ulkotiloihin. 

Tilojen ”virtaus” tarkoittaa, että sisätilat ja ulkotilat muodostavat saumattoman kokonaisuuden, kun kansisalongin liukuovet ovat avattuina. Lagoon esittelee tässä mallissa mahdollisuuden todella pitkään, 12-hengen ruokapöytään, joka ulottuu sisätiloista aina avotilaan saakka. Vaikka kyseessä ei olekaan niin sanottu bilepaatti, vaikuttaa ratkaisu kyllä varsin onnistuneelta.

Lagoon 43:sen sisätilat ovat runsaat, kuten valmistajalta voi odottaakin. Tilaratkaisuja on erilaisia. Vakiomallissa on neljä tasa-arvoista vieraskajuuttaa, oheisissa kuvissa esitellään kolmen makuukajuutan omistajan versiota. Vieraskajuutoissakin on iso tuplapunkka, johon pääsee nousemaan myös sivuilta. Vuodepaikkojen kokkonaismäärä vaihtelee tilaratkaisujen mukaan 6 ja 13 välillä. Sisätilat ovat valoisat, sillä jokaisen vieraskajuuttaan riittää oma runkoikkunansa ja varsinaisessa kansisalongissa on panoraamanäköalat. 

Lagoon 43:n kokonaispituus on 13,92 metriä ja leveys 7,69 metriä. Rungoissa on kölievät, jotka tekevät syväyksestä 1,4 metriä. Masto huitelee kuusi senttiä alle kahdessakymmenessä metrissä. Kuivapaino on 13,3 tonnia ja purjeala 105 neliötä. Vakiokoneina on tulee 57 hevosvoimaiset Yanmarin dieselit. 

Lagoon ei ole vielä julkistanut 43:lle alkaen hintoja. Venettä pääsee näkemään ja enemmän tosissaan olevat myös purjehtimaan ensimmäisen kerran Cannesin venenäyttelyssä 10.–15. syyskuuta.

www.cata-lagoon.com