Muotoilultaan uusi Lagoon on taattua tavaraa, sen sukunäön sisaraluksiin tunnistaa heti. Lagoonin tyypilliset pystyt ikkunat ja pyöreämuotoinen salongin katto kertovat heti, kenen veneestä on kyse.

Suurimmat muutokset ovat yksityiskohdissa. Kattimarkkinoiden kilpailu on kiristynyt ja ihan ok -veneellä ei enää markkinoilla pärjää. Asiakkaat vaativat, että vene on paitsi hyvännäköinen ja hyvin purjehtiva, myös sitä, että yksityiskohtiin on paneuduttu. Tässä suhteessa ranskalaisvalmistaja Garonne-joen varrelta on läksynsä tehnyt.

Uudessa 55-jalkaisessa innovaatiot alkavat ulkotiloista. Uimatason portaat ovat poikkeuksellisesti vinossa ja tämä muuttaa takaosan tilan dynamiikkaa ja käyttömahdollisuuksia. 25 neliön takakansi on avarampi ja sen suunnittelussa ei enää kulkuväylät ole rajoittava tekijä, niin kuin perinteisemmissä takaportaissa. Terassilla on reilusti istumatilaa ja sen kaksi pöytää saa yhdistettyä jopa 12 hengen kattaukselle. Samassa tilassa on baari ja ulkokeittiö on sijoitettu uimatason yhteyteen pois savuttamasta.

Lagoon 55 kansisalonki on tilava, muttei ylettömän avara. Tilaa hallitsee styyran puolella keittiö, joka yhdistyy takaoleskelutilaan avaamalla ikkunat. Veneessä on uutuutena kattoikkunat salongissa, joka tuo tilaan valoa ja avaruutta. Kun vielä etuikkunat avaa, on koko kerros varsin lähellä luontoa.

Oleskelualueita täydentää täysin uusittu etukannen oleskelutila, jossa on runsaasti tilaa omine pöytineen. Tilan saa myös katettua aurinkosuojalla. Veneen flybridge on varsin tilava tämän kokoiselle veneelle. Tilasta löytyy ohjaamo, auringonottotasoja kaksin kappalein ja iso oleskelualue pöytineen. Esittelyveneessä tila oli katettu kovalla biminillä.

Veneen saa 4–6 makuuhytillä ja 8–16 makuupaikalla. Normaalisti runsailla punkilla varustetut niin sanotut charter-versiot tuntuvat ahtailta, mutta uudessa Lagoonissa kuuden kajuutan versio vaikuttaa varsin mukavalta ja kaikki hytit suhteellisen tilavilta. Tällä veneellä on mahtava potentiaali charterfliittien uutena isompana suosikkina. Nelikajuuttaisessa versiossa tilaa onkin sitten jo ”ylenpalttisesti liikaa”.

Lagoon 55:ssä on jo useammassa sisaraluksesta tuttu riki, jossa masto on siirretty tavallista taaemmaksi. Veneessä on yllin kyllin purjeita, perusala karvan ale 200 neliömetriä. 26,5 tonniseen veneeseen mahtuu vettä ja polttoainetta, kumpaakin pyöreästi kuution verran. Peruskoneet ovat 2 x 80-hevosvoimaiset Yanmarit ja vaihtoehtona 2 x 110-heppaiset Nannit.

www.cata-lagoon.com

www.lagoon.fi