Lagoon haluaa uudesta 60-jalkaisesta linkin vakiomalliston 55:n ja superjahtimalliston Sixty 5:n välille. Se esitellään ensimmäisen kerran maaliskuun alussa asiakastilaisuudessa Bordeaux’ssa. Suuren yleisön eteen se tuodaan huhtikuussa International Multihull Showssa La Grande Mottessa.

Uutuuden tunnistaa Lagooniksi ensi silmäyksellä 3D-kuviin. Rungon on piirtänyt veistämön luottosuunnittelija VPLP. Ulkotilat Patrick le Quement ja sisätilat Nauta Design käsialaa – ei siis muutoksia suunnittelutiimissä.

Lagoon 60:n suurin uutuuselementti on sen laaja takakansi, jota Lagoon kutsuu infinity deckiksi. Kansi laskeutuu runkojen peräosaan integroituille uimatasoille, joita kattislangissa kutsutaan sugarscoopeiksi. Hydraulisesti nostettava ja laskettava perätaso toimii kannen jatkeena sekä infinity deckin että sugarscooppien tasolla. Lagoon 60:ssa kokonaisuuteen liittyy ensimmäistä kertaa myös avattavat laitaterassit, jotka laajentavat peräkantta myös sivusuunnassa.

Ulko-oleskelutilat eivät lopu ihan heti kesken, sillä biminin suojassa olevalla flybridgellä on ohjauspisteen lisäksi tilaa ulkokeittiölle, ruokailuryhmälle ja aurinkotasoille. Myös keulassa, kansisalongin etupuolella olevassa syvennyksessä on oleskelutila.

Sisätilat saa kahtena versiona, jossa ratkaisevaa on sisäkeittiön sijainti. Galley up -versossa pentteri on kansisalongissa ja rungoissa on viisi makuuhyttiä. Galley down -versiossa pentteri on paapuurin rungossa yhden makuuhytin paikalla. 

Lagoon 60 on 18,27 metriä pitkä, 9,87 metriä leveä ja sen kuivapaino on noin 32 tonnia. Masto huitelee 30 metrissä ja purjealaa on normirikillä 239 neliömetriä. Veneen apukoneiden teho on 2 x 150 hevosvoimaa.

www.catamarans-lagoon.com

www.yachtsagent.com