Marex on osoittanut osaavansa matkaveneet, joten uudelta lippulaivalta on lupa odottaa paljon. Havainnekuvissa odotukset ja lupaukset näyttäisivät täyttyvän varsin mallikkaasti.

Ulkoisesti 420 on jatkumoa aiemmille Marexeille, joskin mukana on miellyttävissä määrin evoluutiota. Esimerkiksi keula on aiempaa pystympi, kansisalongin ikkunat korkeampia ja perä linjakkaampi. Leveitä liukukattoluukkuja on kaksi, ja ne avautuvat vastakkaisiin suuntiin

Tyypiltään Marex 420 on niin sanottu cabincruiser, eli avotilan ja kansisalongin välissä on lasiovi ja -seinä, joka toki on käytännössä koko mitaltaan avattavissa. Pääkannelle on saatavissa kaksi eri tilaratkaisua, joista viestitään myös mallinimillä. 

Perinteisempi versio tuntee nimen Scandinavia. Siinä on kookkaat U-sohvat paapuurin laidalla sekä avotilassa että kansisalongissa. Sisäsalongin sohvan etupääty taittuu matkanajaksi apukuskin paikaksi, ja ohjaamon erillisistuimien takana on kelpo pentteri.

Gourmet-versiossa on varmasti kautta aikain suurin noin 40-jalkaiseen veneeseen tehty pentteri, joka levittyy veneen molemmille laidoille ja sijoittuu neljän istuttavan komentosillan ja perän oleskelutilojen väliin. Pentterin takapääty avautuu avotilan puolelle baaritiskiksi.

Molemmissa malliversioissa on kookkaat sivuliukuovet molemmilla puolilla venettä.

Myös majoituskannelle on tarjolla kaksi tilaratkaisuvaihtoehtoa. Kahden makuukajuutan versiossa makuukajuutat ja toiletit ovat varsin yhdenveroisia, mikä voi olla ideaalitilanne esimerkiski kahden pariskunnan yhteisomistusveneessä. Kolmen kajuutan versiossa on kaksi liki identtistä keskikajuuttaa ja kutakuinkin samankokoista toilettia, joista toinen on varattu keulakajuutan asukkaille.

Moottorivaihtoehtoja on kolme, mikä sisältää yhden merkin, kaksi teholuokkaa ja kolme erilaista voimansiirtoratkaisua. Perävetolaiteversiossa on kaksi Volvo Penta 440-hevosvoimaista D6-dieseliä DPI-vetolaitteisiin yhdistettynä. V-vaihteella varustetussa akselivetoisessa versiossa on käytössä 480-hevosvoimaiset D6:t, kuten myös IPS-versiossa. Hinnat ovat vielä vahvistamatta.

Marex 420:n ensi-iltaa on lupailtu tammikuun lopulla ovensa avaaville Düsseldorfin Boot-messuille, mutta aivan varmaa ensimmäisen veneen ehtiminen sinne ei vieläkään ole.

www.marex.no

www.marinepalvelu.fi