Avator 7.5e on ensimmäinen tehoversio vuonna 2023 markkinoille tuotavasta pienten sähköperämoottorien sarjasta. Sen lisäksi Mercury aikoo julkistaa myöhemmin tänä vuonna Avator 20e ja Avator 35e -perämoottorien konseptinsa. Mallimerkintöjen perusteella niiden tehoiksi tulee siis 2 kW (noin 3 hv) ja 3,5 kW (noin 5 hv).

Pääpropulsioksi tarkoitetut sähköperämoottorit ovat kuitenkin moottorin luonteesta ja hyötysuhteesta johtuen vastaavan tehoisia bensiiniperämoottoreita pontevampia. Mercuryn mukaan kahva- tai kaukohallintalaitemallina saatavilla oleva Avator 7.5e saa aikaan samanlaisen nopeuden ja kiihdytyksen kuin Mercuryn 3,5 hevosvoiman nelitahtinen FourStroke-perämoottori. Lisäksi kevyt, hiljainen, hajuton, paikallispäästötön ja lähes huoltovapaa sähköperämoottori on käyttöominaisuuksiltaan huomattavasti polttomoottoria miellyttävämpi.

Avator 7.5e:ssä on saman konsernin Mastervoltin kanssa kehitetty litiumioniajoakku, jonka kapasiteetti on 1 kilowattitunti eli 1 000 Wh. Salkkumallinen, vesitiivis akku on integroitu moottoriin ja se solahtaa kätevästi paikalleen moottorikopan luukun alle. Akun vaihtaminen tai irrottaminen latausta varten on yhtäläisen sujuvaa. Moottorin käyttöjännite on 48 volttia. 

Vallitsevaa tehotilaa ja arvioitua käyttöaikaa voi seurata reaaliajassa moottoriin integroidusta digitaalisesta älynäytöstä tai upouuden Mercury Marine -sovelluksen avulla liitetyllä laitteella. Ilmaiseksi ladattavissa oleva sovellus on saatavilla iOS- ja Android-laitteille.

Mercury julkistaa Avator-sähköperämoottorien hinnat tammikuun puolivälin jälkeen Düsseldorfin venemessujen alla. Teholtaan ja integroidulta akkurakenteeltaan Avator 7.5e:n pääkilpailijoiksi Suomessa voi lukea saksalaisen Torqeedon Travel 603 (teho 615 W, akku 500 Wh, suositushinta 1 690 €) ja Travel 1103 -mallit (teho 1 100 W, akku 915 Wh, suositushinta alk. 2 490 €) sekä kiinalaisen ePropulsionin Spirit 1.0:n (teho 1 000 W, akku 1 276 Wh, suositushinta alk. 2 295 €).

MercuryMarine.com/Avator