Mercury-moottoriin integroituun 1st Mate -järjestelmään kuuluu keskusyksikkö, henkilökohtaiset lähettimet kuskille ja matkustajille sekä mobiilisovellus. Pienet lähettimet kulkevat kätevästi ranteessa, taskussa tai pelastusliiveihin tai pukimiin kiinnitettynä. Yhteen järjestelmään voi liittyä jopa kahdeksan henkilöä eli lähetintä samanaikaisesti.

Veneestä putoamisen valvonta ja -varoitusjärjestelmä suojaa veneen kuljettajaa ja matkustajia. Jos järjestelmä havaitsee kuljettajan pudonneen veneestä, laite lähettää hälytyksiä järjestelmään, sovellukseen ja matkustajien laitteisiin. 

Samalla järjestelmä sammuttaa moottorit ja lähettää ohjeet matkustajille matkapuhelinsovelluksen kautta. Ohjeet opastavat matkustajia vaiheittain käynnistämään moottorit ja palaamaan takaisin kohtaan, jossa kuljettaja putosi veneestä. 

Jos matkustaja putoaa veneestä, järjestelmä lähettää hälytyksiä kaipparille ja muille matkustajille. Kipparia opastetaan takaisin kohtaan, jossa matkustaja putosi veneestä.

Jos veneen kuljettaja ajaa yksinään ja järjestelmä havaitsee kuskin pudonneen veneestä, se lähettää hätäviestin kuskin sovellukseen syöttämien hätäyhteystietojen vastaanottajille. Hätäviesti sisältää gps-sijainnin sekä veneestä putoamisen ajan ja päiväyksen. 

Järjestelmän varkaudenesto-ominaisuudet tarjoavat moottorinlukitustoiminnot Mercury SmartCraft -teknologialla varustettuja Mercury-moottoreita käyttävissä veneissä. Lukituksen purkamiseksi järjestelmä edellyttää lukituksen avauskomennon kipparin sovelluksesta tai puettavasta laitteesta.

www.mercurymarine.com