Uusi Mercury Racing 450R ottaa paikkansa Mercuryn perämoottorivalikoiman huipulta. Se perustuu samaan 4,6-litraiseen V8-perusrakenteeseen kuin Mercuryn vapaasti hengittävät 250- ja 300-hevosvoimaiset Verado V8 sekä Mercury Racing 250R ja 300R -mallit, mutta kopan alle on lisätty Racing-osaston kehittämä QC4-sylinterikansi ja mekaaninen ahdin nostamaan tehoa ja vääntöä. 

Mekaanisesti ahdettua tehomallia on osattu odottaa, sillä edellisen sukupolven ahdetuista malleista Mercury-mallistossa jatkavat vielä 2,6-litraiseen rivimoottoriin perustuvat 350- ja 400-hevosvoimaiset Verado L6SC ja Mercury Racing 400R -mallit.

450R:n ahdin on hihnavetoinen ja vesijäähdytetty ruuviahdin, joka tuottaa viilennettyä paineilmaa sylintereihin viiveettömästi. Ahtoilman kaksoisjäähdyttimet maksimoivat imuilman viileyden ja tiheyden sekä sen myötä tehontuoton. 

Räätälöity imuäänen vaimennin on säädetty niin että ahdin kuulostaa möreän tehokkaalta mutta räikeimmät korkeat äänet eivät kuulu. 450R:ssä hyödynnetään Verado-malleista tuttua AMS (Advanced MidSection) -ripustusta, mikä vähentää moottorin värinöiden, melun ja liikkeiden välittymistä peräpeilikiinnityksen kautta veneeseen. 

400R-mallin tapaan myös uusi 450R on saatavilla HD-vaihteiston lisäksi myös Sport Master -vaihteistolla, joka on tarkoitettu jopa yli 70 solmun nopeuksiin yltäviin veneisiin. Molempien vaihteistojen välityssuhde on 1,60:1.

Hallintalaitteistovalikoima kattaa Mercury Marinen kaikki uusimman sovellukset, kuten digitaaliset Zero Effort -vaihteen- ja kaasunsiirtimet, perämoottoriveneiden JPO-sauvaohjausjärjestelmän sekä VessenView ajotietokone- ja moottoridatanäytöt. VesselView mahdollistaa myös Sport Exhaust -toiminnon käytön, joka kytkettynä moottori pitää erityisen sporttista murinaa.

Päävärivaihtoehtoja on kaksi ja niitä voi täydentää kolmella erilaisella huomiolistan värityksellä. Mercuryn perinteisen musta Mercury Phantom Black tulee oletuksena harmailla Graphite Grey -listoilla ja garfiitinharmaalla AMS- ja vaihteistokoteloilla. Valkoisessa Cold Fusion White -moottorissa on puolestaan vakiona Devil Red Eye -huomiolistat ja valkoinen AMS- ja vaihteistokotelo. Kolmas huomiolistan väri on tumman puhuva Carbon Fiber. 

Yli 400 hevosvoiman teholuokassa Mercury Racing 450R:n pääkilpailija on Yamahan viime syksynä esittelemä 425-hevosvoimainen ja 5,6-litrainen V8 XTO Offshore. Siihen verrattuna 450R on paitsi tehokkaampi myös huomattavasti kevyempi. Yamahan kuivapainoksi ilmoitetaan alkaen 442 kiloa, kun 450R:n kohdalla vaaka pysähtyy jo 313 kilon lukemaan.

Eurooppaan ensimmäiset 450R-moottoriet ehtivät kuluvat vuoden kolmannella neljänneksellä eli kesän jälkeen. Hintoja ei ole vielä julkistettu, mutta 400R-mallin nykyisellään 43 000 euroon asettuvat hinnat antavat toiveita hinnan jäämisestä noin 50 000 euron paikkeille. 

www.mercuryracing.com