Mercuryn Racing-osasto ei ole mikään tuulesta temmattu teippausviritys, vaan vakiomallista Mercury Verado V10 400 -moottoria on optimoitu erityisen nopeita veneitä varten monella tapaa. Mercury Racingin mallistossa uusi vapaasti hengittävä 5,7-litrainen V10 400R korvaa aiemman mekaanisesti ahdetun kuusisylinterisen L6SC 400R -mallin.

Kenties tärkein muutos vakio-V10:een verrattuna on Mercury Racingin GC4-neliventtiilikansi, johon kuuluu kaksi nokka-akselia ja neljä venttiiliä per sylinteri. Samalla myös imusarja ja kaasuläppärunko ovat vaihtuneet vakiomallia antoisampiin. Myös polttoaineanturi on Mercury Racing -mallia ja säädetty tehostamaan kaasun vastetta entisestään. Maksimikäyntinopeusalue on 6 000–6 600 kierrosta minuutissa.

Täyden- ja lähes täydenkaasun terhakkuuden lisäksi entistä suurempitilavuuksinen V10 400R tuottaa edeltäjää paremman alakierroslukualueen väännön, jota digitaalinen sytytyksen ajoituksen säätö eli Transient Spark -teknologia hyödyntää. Edistynyt laihaseostekniikka puolestaan säätää polttoaneen ja ilman seoksen täsmällisen tehokkaaksi kaikissa tilanteissa ja parantaa siten taloudellisuutta.

Moottoritekniikan lisäksi myös Verado-mallien hiljaisuudestaan ja värinättömyydestään kiitelty AMS-ripustus on saanut Mercury Racing -käsittelyn. Siinä on edelleen kehitetyt ohjainlevyt ja jäykemmän moottorikiinnikkeet moottorin (lue moottorien) vakauttamiseksi kovissakin 60–100 solmun nopeuksissa. Lisävarusteena Racing AMS:n voi varustaa moottorien välisen yhdystangon mahdollistavalla kiinnikkeellä.

Vaihteistomalleja on tarjolla kaksi, yli 75 solmun veneille tarkoitettu Sport Master ja raskaammille yhdistelmille tarkoitettu, voimakkaamman perän nosteen tuottava Heavy Duty. Molempien vaihteistomallien välityssuhde on 1.60:1. Laajan Mercury Racing -potkurivalikoiman uudet tulokkaat ovat halkaisijaltaan 15-tuumaiset ja nelilapaiset Ventera-mallit, jotka on kehitetty erityisesti uutta V10 400R -mallia varten.

Kaukohallintalaitteena käytetään sähköistä DTS-kaasukahvaa tai erilliset vaihde- ja kaasuvivut tarjoavia Mercury Racing Digital Zero Effort -ohjaimia. Mercuryn uusi sähköinen ohjausjärjestelmä tulee vakiona JPO:lla eli joystick-hallintalaitteistolla varustettuihin kaksi- ja monimoottoriasennuksiin.

Vakiovärivaihtoehtoja on kaksi, Phantom-musta tai Cold Fusion -valkoinen viimeisteltynä Mercury Racing grafiikalla ja punaisilla Devil Eye -reunuksilla. Kuvissa näkyy vähän enemmän kustomoituja vaihtoehtoja.

www.mercuryracing.com