Najadin ja Judel & Vrojlikin yhteistyönä luomat entistä modernimmat runkolinjat, pysty keula ja kyljet, tuovat vauhtia vesille ja tilavuutta kannen alle. Kiinteän tuulilasin suojaamaa istumakaukalo on pidennetty 11 ja levennetty 15 senttimetriä. Perämiehellä on hyvin tilaa ruorin takana eikä muun miehistönkään tarvitse kärsiä ahtaudesta. Kannella, joka myydään yleensä tiikkisenä, on runsaasti oleskelutilaa niin edessä kuin takanakin.

Najadin uutuudella on pituutta 13,5 metriä ja leveyttä 4,05 metriä. Veneen uppouma on karvan yli 14 tonnia. Veneen syväys vakiokölillä on 2,4 metriä, mutta saatavissa on myös saaristoon paremmin sopiva matalampi köli, jolla syväys on 2,1 metriä. Köli on L-mallinen ja sen bulbissa on 4 800 kiloa lyijyä veneen painopisteen optimoimiseksi. 

Najad 450 CC on lähtökohtaisesti pariskunnan vene ja mukaan mahtuu myös toinen hyvällä ja toimivalla ihmissuhteella varustettu pari. Omistajan takakajuutta parisänkyineen tarjoaa ruhtinaalliset tilat. Asiaan kuuluu riittävästi vaatesäilytystilaa ja oma en suite -kylppäri. 

Vierailevalla pariskunnalla, jonka sija on keulassa, asiat ovat lähes yhtä hyvin. Salongissa on karttapöytä ja sohvaryhmä, johon mahtuu helposti kuusikin henkeä väljästi. Styyran sohvan tilalle saa vaihtoehtoisesti myös ruotsalaisittain kaksi nojatuolia. Pentteri on keskiohjaamollisille veneille tyypillisesti laidalla takahyttiin johtavalla käytävällä.

Veneen apukone on 80-hevosvoimainen Yanmar, joka sijaitsee tilavassa konehuoneessa. Konehuoneessa on tilaa myös muille apulaitteille, jota tällaisen veneen ostaja varmasti ruksii listalta, kuten generaattori, vesikone, ilmastointi ja niin edelleen. Veneeseen saa keulapotkurin lisäksi myös rungon sisään nousevan sivuttaisliikettä avittavan peräpotkurin. 

Veneen riki on kaksisaalinkinen ja melko korkea. Rullaiso vakiopurjeella ei ole kovin tehokas, mutta saatavilla on myös pystylatoitettu versio, jossa ahvenselkääkin on mukavasti. Veneen purjepinta-ala vakiopurjeilla on 102 neliömetriä. 

www.najad.se