Erilaiset sauvaohjaimella käytettävät joystick-hallintalaitteistot ovat yleistyneet etenkin suuremmissa kahdella tai useammalla moottorilla varustetuissa moottoriveneissä. Joystickin avulla suurtakin venettä on helppo hallita ahtaissakin paikoissa, kun alusta voi käytännössä pyörittää paikallaan ja liikuttaa myös sivusuunnassa. 

Perämoottoreilla ja vetolaitteilla varustetuilla sisämoottoreilla varustetuissa veneissä manöveerauskyky saadaan aikaiseksi vaihteiden ja moottorien tai vetolaitteiden ristiin kytkemisellä ja kääntämisellä, sisämoottoreilla varustetuissa veneissä avuksi tarvitaan lisäksi keulan tai keulan ja perän ohjailupotkureita.

NaviWheel poikkeaa joystick-järjestelmistä siinä, ettei se ole riippuvainen veneen päämoottorista tai -moottoreista, joten se voidaan asentaa liki millaiseen veneeseen tahansa. Käytännössä se tarkoittaa yli kuusimetrisiä uusia purje- ja moottoriveneitä, sillä NaviWheel on suunniteltu tehdasasennettavaksi lisävarusteeksi.

NaviWheel koostuu veneeseen asennettavasta sähkömoottorista, neljästä kompaktista vesisuihkupropulsiosta sekä minikokoista rattia muistuttavasta mutta sauvaohjaimen tavoin kiertämällä ja kääntämällä käytettävästä NaviWheel-hallintalaitteesta. Fyysisen hallintalaitteen sijaan venettä voi ohjata myös NaviWheel-mobiililaitesovelluksella.

NaviWheel-järjestelmä julkistetaan torstaina 13. elokuuta alkavassa Uivassa venenäyttelyssä. 

www.naviwheel.fi