Nimbus ensiesitteli W9:n tammikuussa Düsseldorfin venemessuilla ja T9:n maaliskuussa Tukholman messuilla. C9:n ensimmäinen julkinen esiintyminen tapahtuu ensi viikolla alkavassa Uivassa. Vene paljastetaan torstaina 16. elokuuta kello 13 alkavassa julkistustilaisuudessa.

Tilaratkaisultaan C9 on aika pitkälti T9:n ohjaushitillinen versio. Hytti on ympärikuljettava, sisäänkäynti tapahtuu kahdesta leveästä sivuliukuovesta. Hytissä on istumapaikat 5–6 hengelle kahdessa rivissä. Istuinrivien väliin saa pöydän ja ohjaamon istuimet käännettyä ympäri seurusteluasentoon. 

Kattoluukku on vakiovaruste, ja näissä mallikuvissa se on lasinen liukukattoluukku. Aiemmissa julkisuuteen "lipsahtaneissa" kuvissa vaihtoehtona oli myös haitarimallinen kangaskattoluukku.

Etukajuutta on lainattu T9:stä eli siellä on parivuode ja erillinen toiletti, mutta C9:ssä on lisäksi myös pieni pentterinurkkaus ovenpielessä. T9:n (ja Axoparien) tapaan tuulilasin edessä oleva kajuutan katto on kookas avattava luukku, josta voi lastata suoraan kajuuttaan.

Moottorivaihtoehdot ovat teholtaan 300 tai 350 hevosvoimaa. T9:n ja W9:n tapaan C9:n voi valita perä- tai sisäperämoottoriversiona. Perämoottorimerkkinä tulee tehtaalta Mercury tai Suomen maahantuojalta Suzuki.

Sisäperävaihtoehdot ovat Volvo Pentan suorasuihkutuksella varustettuja uusia V8:ja. W9:n lanseerauksen aikaan hinnastossa keikkui myös Volvo Pentan dieselvaihtoehto, mutta avomallien tarjonnasta se on sittemmin poistunut. Todennäköisesti myöskään C9:iin sitä ei siis tulla tyrkyttämään.

C9:n hinnat selviävät Uivassa, mutta vakiovarustuksesta tiedetään jo sen verran, että vakiopaketti sisältää muun muassa keulapotkurin, Zipwaken automaattitrimmit sekä Garminin 10-tuumaisen karttaplotterin. Kojelautaan tosin mahtuu kaksi kaksitoistatuumaistakin.

www.nimbus.se 

www.boatworld.fi