Ensimmäiseksi ehti W9, joka Totalveneen lukijoille onkin jo tuttu. Sen piirrokset julkaistiin jo viime syksynä ja valmis vene ensin Düsseldorfin Boot-messuilla ja sen perään Helsingin Vene Båt -näyttelyssä , jossa se ylsi Messujen Vene -finalistien joukkoon.
W9 henkii Nimbuksen klassikoihin lukeutuvien 26 DC Epocan ja 32 DC Ballistan henkeä, höystettynä vaikutteilla niitä seuranneista Nova-malleista. Jälkimmäiseen ryhmään kuuluu esimerkiksi W9:n sivukansien epäsymmetrisyys.
Mallinimen mukaisesti W9 on iso daycruiseri, jossa on hyvät valmiudet oleskeluun ja ainakin parin hengen yöpymiseen. Kajuutassa ei ole täyttä seisomakorkeutta, mutta kuitenkin erillinen wc-tila ja vähintäänkin kohtuullisen tilava parivuode.
Ohjaamon vieressä on varsin käyttökelpoiselta vaikuttava pentteri ja avotilassa kahdesta kulmasohvasta ja pöydästä muodostuva oleskelutila. Se on mukava ja kohtuullisen tilava, mutta joissakin tilanteissa ongelmaksi muodostuu pöydän avaaminen koko mittaansa, mikä tukkii totaalisesti ainoan kulkuväylän.
Weekender 9:n voi palauttaa mieliin katsomalla ennen julkaisemattoman videon tästä.
Pitkälti samat elementit löytyvät Tukholman venemessuilla maaliskuun alussa ensiesitellystä Tender 9:stä, jonka kajuutta ei yllättäen tunnu juurikaan W9:ä ahtaammalta.
T9:n kansiratkaisu on selvästi W9:ä avarampi, ja vie ajatukset luontevasti Nimbuksen aiempiin (Nova) R-malleihin. T9:ssä on sekä keulassa että perässä istuma- ja loikoilutilaa ja veneen ympärikuljettavuus on molemmilla laidoilla yhtä helppoa. Molempien oleskelutilojen osalta T9:ä voi muokata mieleisekseen. Perään on tarjolla pöytä, pentterimoduuli tai vakiota suurempi u-sohva, keulaan erilaisia patjoja ja pöytä.
Suojaa säältä tarjoavat molempiin "yseihin" saatavilla olevat ohjaamon sprayhood tai pitkä T-Top-kate, jonka puolestaan saa joko sähkötoimisella haitarikattoluukulla tai ilman. Se tosin myös tuplaa katteen hinnan hieman yli 7 000 eurosta 16 000 euroon.
Runko on molemmissa versioissa sama (9,35 x 2,95 m), ja varustettu kahdella voimakkaasti muotoillulla portaalla. Sen myötä molemmista on saatavilla sekä perä- että sisäperämoottoriversiot, joista myynnin odotetaan keskittyvän muodikkaaseen perämoottoriversioon. Se on seitsemisen tuhatta euroa vastaavantehoista sisäperäversiota edullisempi.
Erityisen halpoja Nimbus-uutuudet eivät ole, sillä T9:n hinnat alkavat 300-hevosvoimaisella perämoottorilla varustettuna noin 150 000 eurosta. W9 on viitisen tonnia kalliimpi. Nimbus tuntee brändinsä arvon, vaikka T9 ja W9 ovat historian ensimmäiset Nimbus-mallit, jotka tuotetaan kansankodin ulkopuolella, Puolassa. Valmistaja on Model Art, joka tekee myös muun muassa Askeladdenit ja Windyn alle 40-jalkaiset mallit.
Puolasta, tosin Slepskin tehtailta, tulee myös suomalaiset Axoparit, joihin nähden etenkin T9:ssä on runsaasti pieniä ja isompia samankaltaisuuksia. Hinnoittelu ei niihin kuulu, sillä Axopar 28 on kolmanneksen Nimbusta halvempi, joskin myös vähän köyhemmin vakiovarusteltu.