Norjalainen Nordkapp lanseerasi kotimarkkinoilleen Noblesse 660:n jo aiemmin tänä vuonna, mutta Suomeen se rantautuu vasta mallivuodelle 2019 yhdessä juuri julkaistun Noblesse 720:n kanssa. Ajoitus on täydellinen, sillä mennyt hellekesä voi parhaimmillaan piristää kummasti tulevan kauden daycruiser-kauppaa.

Ulkoisesti 660 ja 720 ovat kuin kaksi marjaa. Molemmat ovatkin lähtöisin venesuunnittelija Espen Thorupin kynästä, ja edustavat tyylillisesti Nordkappin uusinta suuntausta, missä korostuu matalalinjainen sporttisuus.

Uusissa Noblesseissa avotilan turkki on saatu vietyä mahdollisimman alas. Sen ansiosta ohjaamo ja matkustamo ovat hyvin tuulilasin ja laitojen suojassa, vaikka tuulilasi näyttää loivalta ja matalalta. Vaikka muotoilu on tärkeää, ei käytännöllisyyttä ja mukavuutta ole uhrattu muotoilun alttarilla.

Noblesse 720:ssa mukaan on saatu mahdutettua myös uusia yksityiskohtia. Sellaisia ovat esimerkiksi keulakannen aurinkopaja ja kansiluukku, joka aukeaa tuen varaan muodostaa kannella loikoilevalle selkänojan. Pehmusteilla varustetun loikoilupaikan voi pedata myös perän uimatasoille.

Käytännöllisyyteen panostaminen näkyy muun muassa liikkumisen helppoutena. Perän uimatasot ja moottorikaivon kansi ovat yhdessä ja samassa tasossa, mikä helpottaa veneen keskilinjalle avutuvan kulkuväylän myöstä avotilaan kulkemista. Keulassa on puolestaan esiin taittuva rantautumisporras.

Kookkaan u-sohvan keskellä on tarpeen mukaan puolittuvalla pöytälevyllä varustettu pöytä, ja halutessaan sohvan voi pedata aurinkotasoksi tai varavuoteeksi. Apukuskin paikan selkänoja on jo melko tavanomaiseen tapaan säätyvä, joten matkan ajaksi sohvan päätyyn saa muodostettua ajosuuntaan istuttavan paikan.

Ajokuomulle on varattu paljon laskostustilaa kokonaisuutena aukeavan peräsohvan alle. U-sohvan laitojen myötäiset sakarat on valjastettu säilytystiloiksi. Istuinosien alta löytyy tavaratilaa ja selkänojien takaa lepuutinlokerot.

Pentterivarustus on koottu avotilan etukulmaan. Vetolaatikkomallinen jääkaappi on sohvan päädyssä, pesuallas muotoiltu kajuutan laipion päälle ja keitin on sijoitettu näppärältä näyttävään vetolaatikkoon. Kajuutassa on parivuode sekä kemiallinen wc. Sähkötoimisen vesi-wc:n saa lisävarusteena.

Nordkappin moottoritoimittajana jatkaa tuttuun tapaan Evinrude. Noblesse 720:n konevaihtoehdot ovat välillä 200–250-hevosvoimaa, mukana on Evinruden tapaan myös nimellistehoa vireämmät H.O. eli High Output -versiot.

www.nordkapp-boats.no

www.evinrude.fi