Tässä tapauksessa mallinumerot kuvaavat jalkojen sijaan metrejä, joten kyseessä on 22 metriä pitkä ja peräti 6,6 metriä leveä moottorijahti. Uppoumarunkoisena versiona se varustetaan kahdella 425-hevosvoimaisella Cumminsilla, puoliliukuvana kahdella 1 200-hevosvoiamisella MANilla. Matkanopeudet ovat vastaavasti 9 ja 20 solmua. Pienemmillä koneilla 6 000 litran tankillisella ajelee kahdeksaa solmua 1 500 meripeninkulmaa.

Numarine on yksi ensimmäisistä moottorijahtivalmistajista, joka otti omakseen tavanomaiseksi mielletyistä moottorijahdeista poikkeavat, tiloja ja toiminnallisuutta korostavat piirteet ja kutsui lopputulosta explorer yacht -termillä. Yhtä hyvin voitaisiin kai puhua trawler-jahdeista eli pitkänmatkanjahdeista kuin tutkimus- tai seikkailujahdeista. 

Joka tapauksessa XP-sarja teki Numarinesta suositun. Siihen kuuluu entuudestaan koot 45, 37, 32 ja 26 metriä, ja nyt tulee siis 22-metrinen. Numarinen mukaan siihen on saatu mahtumaan käytännössä kaikki pykälää isomman version ominaisuudet, mikä tekee 22 XP:stä Numarinen mielestä markkinoiden tilavimman 70-jalkaisen jahdin.

Tilaratkaisuvaihtoehtoina on kolmen tai neljän makuukajuutan versioit, joihin molempiin kuuluu keskiveneeseen sijoitettu omistajansviitti. Pääkannelta löytyy mukavaa, avaraa oleskelutilaa sekä ulkoa että sisältä. Kieltämättä mittavalta näyttävää, irtokalustettua yläkantta Numarine kuvaa yhdeksi 22 XP:n kohokohdista ja kutsuu sitä grand flybridgeksi.

www.numarine.com