331 GT näyttää kuvissa päheältä päiväveneeltä, joita aurinkomaiden markkinoilla piisaa liki loputtomiin. Onda on kuitenkin suunniteltu ensisijaisesti ison huvijahdin apuveneeksi, jolla isäntäväkeä ja vieraita kuskataan redille jäävästä jahdista maihin ja takaisin. Mutta sujuu sillä päiväretket lähisaariin tai paratiisilaguuneille sekä päivän vesiurheilutkin.

Onda kertoo 331 GT:n olevan täysin kustomoitavissa eli tilaratkaisun, materiaalit ja värit voi valita mieleisikseen. Runko on rakennettu jäykäksi mutta kevyeksi komposiittirakenteita hyödyntäen. Syvässä v-rungossa on kaksi porrasta.

Korkeista varalaidoista huolimatta kokonaisuus on kevyt, joten valmistaja lupailee 331 GT:n olevan teho-suorituskyky-taloudellisuus-suhteeltaan poikkeuksellisen etevä. Ainakaan perämoottorien hevosvoimakisaan Ondalla ei ole tarvetta ryhtyä, vaikka 1 400 hevosvoiman maksimitehosuositus sen mahdollistaisikin: 331 GT:lle luvataan 60 solmun huippunopeus jo kahdella 250-hevosvoiaisella perämoottorilla varustettuna. Peräprutkujen sijaan 331 GT:n saa myös sisäperämoottorreilla varustettuna versioina.

Onda 321 L -limotenderin tapaan 331 GT:ssä on ripaus pohjolaa, sillä myös GT:n suunnittelusta on vastannut ruotsalainen Mannerfelt Desig Team, jota pyörittää isä Ocke ja poika Ted.

www.ondatenders.com