Omimmillaan Otam on silloin, kun se pääsee tekemään jotain poikkeuksellisen nopeaa. Kuten täysin kustomoidun 58 GTS:n. Liki 20-metrinen ”Grand Touring Sport” on Otamin mittakaavassa pieni vene, sillä sporttimalliston painopiste on 70–80-jalan luokassa, ja työn alla on uusi 90 GTS -lippulaiva.

Muotoilussa ja mittasuhteissa on pidetty kiinni italialaisten isojen sportcruiserien maxi open -perinteistä. Keulakansi on pitkä, eikä kaiteita ole häiritsemässä linjoja.  Ja vaikka tuulilasi yltää nykyisin vaadittavaan HT-katokseen saakka, on sivuikkunat sentään matalat. Perässä on valtava erillinen uimataso, joka kätkee alleen Arnesonin ASD14-pintavetolaitteet. Niitä pyörittää kaksi MTU:n 12-sylinteristä ja 1 825-hevosvoimaista dieseliä. Koneet ja vene on maalattu sävy sävyyn harmaiksi.

Huippunopeus on vaikuttavat 55 solmua, ja matkanopeudeksi sopii yhtälailla hulppeat 48 solmua. Sillä ehtii suhaamaan pitkin ja poikin Välimeren mansikkapaikkoja. Otamin tapauksessa suorituskykypotentiaali pitäisi olla hyödynnettävissä myös vähän kovemmassa kelissä. 

Komentosilta on paapuurin puolella, ja kaasukahvaa hallitaan vasurilla. Ratti on peri-italialaiseen tapaan polvissa, pystysuorassa. Monitoiminäytöt on upotettu osaksi Böningin lasikojelautaa.

Runko on Tagliavini Marine Designin käsialaa. Pohjakulma on kokoluokka huomioiden jyrkkä, 21 astetta. Laminointi on tehty vinyyliesterillä Aramat- ja Kevlar-kuituja käyttäen. Otam korostaa lopputuloksen lujuutta ja jäykkyyttä.

Tilaratkaisun ja sisustuksen materiaalit Otam rakentaa tilaajan tai hänen valitseman designerin toiveiden mukaiseksi. Cannesissa julkistetussa ensimmäisessä 58 GTS:ssä on kannen alla kaksi makuukajuuttaa, kaksi toilettia, pentteri sekä omalla toiletilla varustettu yhden hengen kajuutta vaikkapa yllätysvieraalle tai palkatulle henkilökunnalle.

Komposiittisisustus on lattioita, laipioita ja jopa sänkyjen runkoja myöten osa rungon ja kannen yhteistä rakennetta. Mukavuudesta ja materiaaleista ei kuitenkaan tarvitse tinkiä: esimerkiksi toileteissa on aidot graniittitasot ja suihkuhuoneissa tiikkirimaverhoilu. Avotilassa paistatellaan perän aurinkotasoilla tai viihdytään HT-katoksen katveessa sohvan ja pöydän ääressä.

www.otam.it