Pershing on julkistanut Generation X -sarjaan uutta verta. Uusi 6X ottaa loogisesti paikkansa 5X:n ja 7X:n välistä. Se on noin 19 metriä eli 62 jalkaa pitkä ja 4,8 metriä eli 16 jalkaa leveä. Kuivapaino on 34 tonnia, mutta se ei menoa haittaa, kun tehoa on tarpeeksi. Kahdella 1 550-hevosvoimaisen MANin V12-dieselillä 6X:lle luvataan 48 solmun huippunopeus ja peräti 42 solmun matkanopeus.

Pershingille tyypilliseen tapaan hevosvoimat välitetään veteen pintavetolaitteilla. 6X:ssä käytetään Top Systemin TS75S:ia. Matkanopeudella 3 200 litran tankillisen lupaillaan riittävän 280 meripeninkulman ajoon, eli naftaa palaa toistakymmentä litraa meripeninkulmalla. Se tuskin omistajaa kirpaisee, sillä kun vene maksaa 2,7 miljoonaa, voi budjetin olettaa riittävän myös käyttökuluihin.

Fulvio de Simonin studion luomat piirteet ovat Pershingin tapaan virtaviivaiset, mutta jatkuvasti kasvavat tila- ja mukavuusvaateet tarkoittavat myös muhkeutta eli leveyttä ja korkeutta. Aiemmista X-malleista tutut alikuljettavat, katosta laitaan ulottuvat takapilat on karsittu pois 6X:n designista.

Alakannelle on asemoitu pentterin lisäksi kolme makuukajuuttaa, kaikki omilla toileteillaan eikä yhdessäkään tarvitse kavuta kerrossänkyyn. Omistajan sviitti on keskiveneessä. Keulan vipkajuutan parivuode on käännetty liki poikittain ja iso vaatekaappi on vallannut keulapiikin.

Kansisalongissa on hulppean kokoinen yhtenäinen sohva, jonka takapääty on selätysten avotilan kulmasohvan kanssa. Kansisalongin ja avotilan väliin on pohjakuvassa piirretty seinä, joka epäilemättä aukeaa tai ehkäpä jopa katoaa kun tilat halutaan yhdistää.

www.boatstore.fi

www.pershing-yacht.com