Uusi Princess F45 korvaa aiemman P43:n. Samalla kaikkien muidenkin mallivuodelle 2019 jatkavien P-sarjan mallien kirjan on vaihtunut F:ksi. Kasvaneesta mallinumerosta huolimatta F45 ei ole P43:sta kahta jalkaa suurempi, vaan kokonaispituudeltaan itse asiassa 15 senttiä lyhyempi. Leveys on pysynyt ennallaan.

Muotoilun osalta F45 tuo F-sarjaan pari uutta linjaa. Ne ovat V-mallien kaltaisesti yhtenäiseltä näyttävä runkoikkunaprofiili ja kansisalongin yhtenäinen sivuikkuna, jossa ei ole enää aiemmille P/F-sarjan yläohjaamomalleille tyypillistä vaakarimaa. Myös rungon ja yläohjaamon peräkulmista on löydettävistä entistä terävämpiä muotoja. Tarkasti katsomalla ainoasta toistaiseksi julkaistusta ajokuvasta voi erottaa styyrpuurin sivukaiteen jatkeena olevan laitaportin.

Tekniikka on edeltäjään nähden uudistunut etenkin voimansiirtoratkaisulta. Vakiomoottorit ( 2 x 435 hv Volvo Penta D6) ovat ennallaan, mutta F45:ssä ne on koplattu IPS-vetolaitteisiin P43:n suoran akselivedon sijaan. Huippunopeuden luvataan yltävän yli 30 solmuun.

Tilaratkaisussa on otettu askelia nykymuodin suuntaan. Sisätilojen osalta se tarkoittaa mastercabinin eli omistajankajuutan siirtymistä keulasta keskiveneeseen ja pentterin paikan vaihtumista kansisalongin perälle. Molemmat ovat haluttuja ja tuttuja ratkaisuja jo monesta muusta vastaavan kokoisesta yläohjaamoveneestä.

Pohjakuvien perusteella molemmat makuukajuutat vaikuttavat kookkailta, samoin niiden yhteydessä olevat toiletit. Keulakajuutan vuode on saksivuode, mikä lisää kajuutan monikäyttöisyyttä ja soveltuvuutta erilaisille vieraspareille.

Pitkä yläohjaamon lippa kattaa käytännössä koko takakannen avotilan. Sohvaryhmä ja siihen kuuluva uimatason grillauspiste ovat liu'utettavaa sorttia eli avotilan ja uimatason suhdetta sekä sohvan kokoa saa muunneltua.

Flybridgellä ohjaamon erillisistuimet on viety styyrpuurin laidalle, toisella puolella on aurinkotasoksi muuntuva kulmasohva ja pentterimoduuli. Yläkannen takaosan valtaa kookkaalta vaikuttava u-sohva.

www.princessyachts.com 

www.princess.fi