Princess V52 on isojen sportcruiserien luokassa pidetty ja tyylikäs vene, mutta Southamptonin venemessuilla esitelty uusi V55 siirtää sen kunnialla eläkkeelle. Uutuuden muodot ovat kerrassaan sopusuhtaiset. V-sarjan tavaramerkki, syvään uurrettu sivuikkunoiden ja katon leikkaus on tallella, mutta etenkin perän ja laitojen kaartumisessa uimatasolle on nähtävissä uutta muotokieltä.

Keulakannen oleskelutilaa on kehitetty. Tuulilasin alla olevan sohvan lisäksi myös aurinkotason takareunaan saa muodostettua perää kohti istuttavan sohvan. Takakanne avotila muodostuu muhkeasta aurinkotasostaperää kohden aukeavasta kulmasohvasta. Niiden väliin paapuurin peräkulmaan jää kulkuväylä, mutta sohvat pystyy halutessa yhdistämään käytävälle asetettavalla täytepalalla.

Aurinkotason alla oleva apuvenetalli on mitoitettu 3,45 metriselle Williamsille. Apuvenetallin kylkeen saa lisävarusteena myös yhden hengen miehistöhytin. Uimataso on luonnollisesti hydraulinen.

Avotilan ja kansisalongin välissä olevan lasiseinän saa kokonaisuudessaan avattua. Liukuovielementti niputtuu paapuurin laidalle ja katoaa napin painalluksella alas. Hyvin varusteltu ja tilava pentteri on kansisalongin yhteydessä, ja sen jatkeena on avotilan puolella sähkögrillillä varustettu ulkopentteri.

Majoituskannelta löytyy kahden toiletin ja kolmen makuukajuutan kokonaisuus. Omistajankajuutta on keskiveneessä, jossa tilaa on käytössä eniten ja runkoikkunat suurimmillaan. Keulaan on kalustettu saksivuoteella varustettu vipvieraskajuutta ja styyrpuuin laidalle kerrosvuoteella varustettu kolmas makuuhytti.

Konehuoneessa majailee kaksi tuhathevosvoimaista Volvo Pentaa, jotka on yhdistetty perinteiseen akselivetoon. Propulsioratkaisusta huolimatta Princess lupaa liki 18-metriselle V55:lle dynaamisen ajettavuuden ja suorituskyvyn. Parhaimmillaan huippunopeuden luvataan nousevat 37 solmuun. Hinnat alkavat hieman yli miljoonasta punnasta, mutta päälle kannattaa varata vielä asiallinen budjetti kustomointiin, kuljetuskulut valittuun veneilypaikkaan sekä paikalliset verot, eli käytännössä puhutaan noin puolentoistamiljoonan veneestä.

www.princessyachts.com

www.princess.fi