Hansen omistamien Privilege-kattien varusteoptioiden lista on varsin kattava. Kattavuus tuo mukanaan korkeamman hinnan. Nyt valmistaja pyrkii houkuttelemaan uusia asiakkaita kattiensa pariin Essential-mallilla, jonka varustelistaa on karsittu ja samalla saatu hintaa hilattua alaspäin. Vakiovarusteiden määrittelyssä ja varustelistan hiomisessa valmistaja on käyttänyt kaiken osaamisensa saadakseen veneestä kohtuuhintaisen kokoisekseen. 

Tämä on fiksu veto, sillä harva omistaja oikeasti tarvitsee valtamerten ylitykseen tarvittavia varusteita tai muita hilavitkuttimia saaristo- ja rannikkoretkilleen. Itse veneen runko on periaatteessa sama kuin muissa Signature 510:ssä. Rungon muoto on hiottu tietokoneavusteisesti ja toimivuus todennettu tuhansien koepurjehdustuntien aikana. Kaiken lisäksi vene on ihan kohtuullisen näköinen.

Signature 510:n kokonaispituus on 17,09 metriä ja leveys 7,98 metriä. Kahdelletoista rekisteröidyn aluksen sisätilat ovat tämänkokoisessa katissa sellaiset, että moni perheasunto jää kakkoseksi. Tilaa on sekä kajuutoissa ja salongissa että kannella ja biminin kattamalla terassilla. Ai niin – biminin katolle saa myös oleskeluryhmän, josta näkee ja näkyy.

www.hanseyachtsag.com