Pure lupailee tuttuja ja hyvältä kuulostavia etuja sähköperämoottorilleen. Sen luvataan olevan hiljainen, huoleton ja kestävä sekä edullinen ja paikallisesti päästötön käyttää. Lisäksi sähkömoottorin ajotuntuma poikkeaa polttomoottorista edukseen, sillä sähkömoottorin alavääntö on väkevää.

Pullonkaulatkin ovat tuttuja: rajallinen toimintasäde, latauksen haasteet ja hankintahinta. Näitä Pure on kuitenkin onnistunut jalostamaan ja poistamaan.

Pure tarjoaa ostajalle koko paketin, eli moottorin hallintalaitteineen, latauslaitteen ja akkupaketin. Koko paketti on toistaiseksi myynnissä vain Yhdysvalloissa, hintaan 16 500 dollaria. Moottorin osuus on 6 000, laturin 2 000 ja akkupaketin 8 500 dollaria.

350 voltin jännitteellä toimivan moottorin jatkuva teho on 25 kilowattia eli noin 35 hevosvoimaa. Pienikokoinen sähkömoottori on sijoitettu rikin alapäähän suoraan linjaan potkuriakselin ja potkurin kanssa.

Sähkömoottori antaa täyden tehon koko moottorin käyntinopeusalueella, joten voiman tunne on välitön ja potkuri voidaan mitoittaa reilusti. Puressa käytetään omaa suunnittelua olevaa 3-lapaista huiskaa, joka on halkaisijaltaan 16 tuumaa.

Koska moottori on potkurin yhteydessä, on perinteisen konekopan rooli lähinnä ulkonäöllinen. Puren sivuprofiili on näyttävän kulmikas, mutta muoto ohut. Erilaisuus ei jää huomaamatta. Solakka perämoottori painaa 48 kiloa.

Pure on varustettu kaukohallintalaitteella, johon on näppärästi integroitu gps-vastaanottimella, bluetooth-yhteydellä ja usb-pistokkeella varustetun ajotietokoneen näyttö. Se laskee ja arvioi tavanomaisten nopeuden, kulutuksen ja akun varaustilan lisäksi aktiivisesti jäljellä olevaa toiminta-aikaa ja -matkaa. Informaatiota voi toistaa myös Puren mobiilisovelukseen.

Varustukseen sisältyy avaimeton käynnistys- ja varkaudenestojärjestelmä, joka tunnistaa "avaimen" taskusta. Virrat kytketään päälle kaukohallintalaitteen napista. Moottori on varustettu sähkökipillä ja -trimmillä, jota hallitaan tuttuun tapaan kaasukahvan peukalonapilla.

Pure Watercraftin kehittämä ja patentoima akkupaketti on pakattu kätevään laatikkoon, jota voi tietyllä tapaa verrata irtopolttoainesäiliöön. Kokoa ja painoa on toki hiukan enemmän, muttei mahdottomasti. Akkupaketin mitat ovat 577 x 379 x 31 millimetriä ja paino 54 kiloa. Perämoottorin ja akkupaketin yhteispainoksi muodostuu siis 102 kiloa eli samaa luokkaa 40–50-hevosvoimaisten bensiiniperämoottorien kanssa.

Panasonicin litiumionikennoilla varustetun akkupaketin kapasiteetti on 8,8 kilowattituntia eli sen energiatiheydeksi tulee 165 Wh/kg mikä Pure väittää sen olevan venekäytössä olevien akkupakettien parhaimmistoa. Akkulaatikot ovat modulaarisia eli tarvittaessa niitä voi liittää yhteen useampia.

Mukana kuljetettava latauslaite mahdollistaa 6,6 kilowatin lataustehon ja useamman sarjaan kytketyn akkupaketin samanaikaisen latauksen. 240 voltin verkosta yhden akkupaketin latausajaksi 50 prosentin varauksesta täyteen Pure kertoo täydellä teholla kuluvan 90 minuuttia.

www.purewatercraft.com