Kypsästä 15 vuoden malli-iästä huolimatta Yamarin 59 DC on vuodesta toiseen Suomen myydyin daycruiser. Monet kilpailijat ovatkin keskittyneet pykälää suurempien daycruiserien luokkaan.

Quicksilverillä ja sen rinnakkaismerkki Utternilla on ollut mallistossa alle kuusimetrinen DC, mutta Suomessa niiden myynti on ollut olematonta. Nyt on mahdollisuus yrittää uudelleen.

Uusi Quicksilver Activ 605 Cruiser korvaa aiemman 595 Cruiserin tyylikkäästi. Pari senttiä yli kuusimetriseksi kasvaneen 605 Cruiserin tilaratkaisu on periaatteiltaan tuttu, koostuen keulakannen alla olevasta matalasta kahden hengen makuukajuutasta sekä ohjaamon erillisistuimilla ja peräsohvalla kalustetusta avotilasta.

Tässä kokoluokassa verrattain uutta ja näppärää ovat yhdessä tasossa olevat uimatasot ja niiden välillä kulkemista helpottava moottorikaivon askelma, helposti peräsohvan selkänoja alas taittamalla tapahtuma sohvan muokkaus aurinkotasoksi, peräpenkin alle taittuva kuomu sekä paapuurin laidalla olevan portaikon ja aukeavan tuulilasin ruudun kautta tapahtuva kulku keulakannelle. Tasaiselle keulakannelle saa viritettyä aurinkopatjat, joista yksi tyyny muodostaa tuulilasia vasten asetettuna selkänojan.

Avotilan pöytä ja hydrauliohjaus ovat vakiovarusteita, mutta esimerkiksi aurinkotasot ja vetokaari sekä satamapeite ja/tai ajokuomu ovat lisävarusteita. Smart Edition -pakettiin on kasattu avotilan aurinkotason lisäksi vakiopöydän korvaava tiikkipöytä, uimatason suihku, jääkaappi ja kiinnittymisvarusteet.

Leveyttä 605:lla on 2,34 metriä ja kuivapainoksi ilmoitetaan 1 074 kiloa. Moottoriksi voi valita 100–150-hevosvoimaisen Mercuryn. Polttoainetankki on kokoluokan keskimääräistä tilavampi, 160 litraa.

605 Bowrider on vajaat sata kiloa kevyempi, muuten tekniset tiedot ovat samat. Bowriderin avokeulaan kuljetaan tavanomaiseen tapaan keskeltä aukeavan tuulilasin läpi. Lisävarustelistalta löytyy arvatenkin jenkkityylinen wakeboard-torni, jota Cruiser-versioon ei saa.

Skandinaviassa paremmin myyvässä Uttern-mallistossa Quicksilver Activ 605 Cruiser toistuu uutena D59:nä, joka korvaa aiemman D57:n. Quicksilverin ja Utternin välillä erot ovat marginaalisia: Utternissa on eri värit ja vähän prameampi vakiovarustelu.

www.quicksilver-boats.com

www.uttern.com