Raymarinen mukaan elektronisen kartan, seuraavan sukupolven tarkan tuulivalvonnan sekä kosketusnäytön ja taktisten näyttöjen intuitiivinen ja dynaaminen yhdistelmä on omiaan parantamaan purjehtijoiden tietoisuutta ympäristöstä ja veneestään, mikä puolestaan auttaa purjehdusta edistävien ratkaisujen tekemisessä.

Kovia lupauksia. Puretaanpa siis osiin, mitä on lanseerattu.

Alpha-sarjan näytöt

Alpha-sarjan 7- ja 9-tuumaiset näytöt on suunniteltu asennettaviksi mastolle, laipioon tai konsoliin joko pysty- tai vaaka-asentoon. Kirkkaat, jopa 1500 nitsin näyttöjen sisältö on vapaasti muokattavissa itse näytöltä vedä ja pudota -menetelmällä tai Axiom-plotterilta.

Näytöissä voi esittää dataa eri muodoissa ja väreissä, numeroina, graafeina tai symboleina. Asennus on mahdollisimman helppoa, sillä Alpha-näyttö tarvitsee vain yhden kaapelin virtaa ja dataa varten. Ruutuja voi ketjuttaa jopa kymmenen eri puolelle venettä. Pinnassa on öljyä ja vettä hylkivä HydroTough-nanopinnote.

Alphassa on myös monia hyödyllisiä tiloja, kuteen Sail Point, joka ohjaa ruorimiestä oikeaan tuulikulmaan ja vauhtiin pääsemisessä sekä zoomattua tuulimittaria simuloida Dynamic Wind, joka näyttää vain käytössä olevaa kvadranttia zoomattuna. Kaiken kaikkiaan näytöille voidaan ohjelmoida 18 eri näkymää. 

Alpha-näytöt toimivat myös moottoriveneissä, sillä niille voidaan syöttää esimerkiksi moottorin tietoja väylän kautta – esimerkiksi suunta, nopeus ja syvyys ovat tärkeitä venetyyppiin katsomatta. 

Alpha-näyttöjen myynti ja toimitukset käynnistyvät heti. 7-tuumaisen suositushinta jää hiukan alle 1 500 euroon ja kaksi tuumaa suuremman alle 2 500 euroon.

RSW-sarjan tuulianturit

Raymarinen uudet RSW-sarjan tuulianturit on muotoiltu aivan uusiksi. Muotoja on hiottu tuulitunnelissa. 

RSW-anturit ovat yhdessä Smart Wind -teknologian kanssa itsekalibroituvia, ja tuottavat erittäin tarkkoja tuulen nopeus- ja suuntamittauksia. Anturiin integroidun 3D-kiihtyvyysanturin avulla RSW ottaa huomioon veneen liikkeiden aiheuttamat muutokset tuulen suunnassa ja voimakkuudessa antaen mahdollisimman tarkat ja todenmukaiset lukemat. 

RSW-tuulianturin toimituspakkauksessa tulee mukana itse anturi, asennustarvikkeet, 30 metrin kaapeli ja muuntimet Seatalk-väylään. Anturin suositushinta jää hieman alle 1 000 euroon. RSW on esillä Cannesin venenäyttelyssä 12.–17. syyskuuta ja tulee saataville loppuvuoden aikana.  

Axiom-näyttöjen LightHouse 4.5 -käyttöjärjestelmän uudet ominaisuudet

Axiom-monitoiminäyttöjen LightHouse-käyttöjärjestelmä siirtyy 4.5-päivitysversioon. Se on täysin yhteensopiva Alpha-sarjan taktisten näyttöjen ja uuden RSW-tuulianturin kanssa. Purjehtijoille ja erityisesti kilpapurjehtijoille LightHouse 4.5 tuo entistä laajemman polaaridiagrammien kirjaston ja mahdollisuuden syöttää omia suorituskykykarttoja järjestelmään. 

Kaikille purjehtijoille uusi ja hyödyllinen ominaisuus on automaattinen kalibrointi, tuuliperäsintoiminto sekä muun muassa tuulensuunnan muutosten selkeä näyttö. Monirunkopurjehtijoille uusi käyttöjärjestelmä osaa kehottaa purjeiden vaihtoon tuulen voimakkuuden muuttuessa.  

Lighthouse 4.5 on ladattavissa raymarine.com:ista Axiom-plottereille 11.9. alkaen. 

www.raymarine.com