Ferretti-konserniin kuuluva italialainen Riva on yksi veneteollisuuden jalokiviä. Se edustaa luksusta luksuksen keskellä. Kun Riva tekee jollekin mallilleen faceliftin, tulee siitä "Super". Kuinkas muuten.

23-metrinen Perseo on niin sanottu sportbridge-tyyppinen vene, eli siinä on yläohjaamo, jonka tärkein ominaisuus on olla pilaamatta veneen linjoja. Perseossa ei ole kattoluukkua, mutta julmetun iso tuulilasi, joka jatkuu yhtenäisesti lasikatoksi.

Perseo Superin ulkonäköön on tehty hyvin hienovaraisia muutoksia. Selkein ero entiseen on runkoikkunoiden aiempaa avarampi profiili. Sen myötä lasipintojen kokonaismäärä on kasvanut 40 neliömetriin. Kansiheloitus ei pilaa muotoja sen enempää keulassa kuin perässäkään, sillä pollarit ja muut tarvittavat on piilotettu laitojen sisään.

Riva-traditioon kuuluu lakattu mahonki, kiillotettu teräs sekä materiaalien ja muotojen harmonia. Perseo Superin mallikuvissa mahonkia ei juurikaan enää näy, mutta muut elementit ovat varmasti kohdillaan. Viimeistelyn sopii odottaa olevan moitteetonta.

Vakiotilaratkaisussa alakannella on kolme toilettia, kolme makuukajuuttaa, pentteri ja salonki, jonka tilalle saa vaihtoehtona neljännen makuukajuutan. Kansitasolla on kahdesta sohvaryhmästä muodostuva kansisalonki sekä toiset kaksi sohvaryhmää peräkannella. Niistä toisen tilalle saa baaritiskin.

Konehuoneessa on aina kaksi V12-dieseliä, jotka toimittaa MAN. Tehovaihtoehtoja on kaksi, yhteistehot 3 100 tai 3 600 hevosvoimaa. Tehokkaammalla konevaihtoehdolla reilun 50 tonnin painoiselle Perseo Superille luvataan 37 solmun huippu- ja 32 solmun matkanopeus.

Verolliset tehdashinnat alkavat noin 4,5 miljoonasta eurosta. Tilauksia voi jättää Suomen maahantuojalle, joka on Boat Store Finland Oy. Ensimmäinen Perseo Super valmistuu kesäksi, mutta se on jo myyty.

www.riva-yacht.com

www.boatstore.fi