RM 1380:n rungon materiaalina käytetään epoksilla peitettyä vaneria, joka antaa veneen rungolle sen hieman kulmikkaan muodon. Muotoilu ei vaikuta oudolta nykypäivänä, kun joka toisen purren muotoilu on muutenkin kulmikasta materiaalista viis. 

Veneen muotoilu noudattaa uskollisesti nykymuotia. Sen keula ja kyljet ovat pystyt ja perä huomiota herättävän leveä. Veneen kansilinja laskee selvästi perään päin mentäessä. Suunnittelusta vastannut Marc Lombard on vaikuttanut viime vuosina paljon ranskalaisten pursien parissa. Tavoitteena on ollut luoda vikkelästi liikkuva vene, jolla voi tehdä pidempääkin matkaa.

RM 1380:nen toinen erikoisuus on sen kölivalikoima, jossa tilaaja voi valita tuplakölin tai nostokölin välillä. Kumpikin vaihtoehto helpottaa matalimmilla vesillä liikkumista ja tuplakölit mahdollistavat veneen turvallisen kuivalle jättämisen esimerkiksi huoltotoimenpiteitä varten. Veneessä on tietenkin tuplaperäsimet vakiona.

Runkopituudeltaan 13,3-metrinen vene on 4,53 metriä leveä. Tuplakölillä sen syväys on 1,95 ja nostokölillä 1,45/3,35 metriä. Veneen uppouma on 9 800 kg tuplakölillä ja sata kiloa vähemmän nostokölillä. 

Sisätiloista on tässä vaiheessa vain pohjakuvia, joiden mukaan veneen saa joko kolmella tai neljällä kajuutalla. Neljän kajuutan versiossa keulakajuutta on jaettu kahtia väliseinällä. Pentteri on U-mallinen kuten salongin sohvaryhmäkin. Takana on leveän perän mahdollistamat tilavat tuplakajuutat. 

Valmistaja kertoo myyneensä jo neljä kappaletta 1380-mallia, joista ensimmäinen valmistuu tulevan kesän lopulla. Veneen alkaen-hinta verottomana tehtaalla on 357 000 euroa.

www.rm-yachts.com