SP eli Smart Performance on Sanlorenzon uusin mallisarja ja 110 sen ensimmäinen kokoluokka. Vaikka SP110 on 33 metrin mittainen, kuuluu se Sanlorenzon tapauksessa vielä pienempien semikustomalusten yacht-valikoimaan. Niiden yläpuolelta löytyy 50+-metriset, täysin kustomoitavat eli tilauksen mukaan suunniteltavat ja rakennettavat superjahdit.

Zuccon Internationalin suunnittelema SP110 on liukuvarunkoinen ja suorituskykyinen moottorijahti, joita italialaisveistämöt tykkäävät kutsu Maxi Open -tyyppinimellä. Tavallaan kyse on siis jumbokokoisista sportcruiserista. Matalalinjainen SP110 varustetaan kolmella 2 000-hevosvoimaisella MAN V12-diselillä sekä vesisuihkuvetolaitteilla, joiden avulla huippunopeudeksi tulee 40 solmua. Liukunopeuksilla polttoaineenkulutus lienee infernaalista, joten menovettä mahtuu mukaan peräti 12 000 litraa.

Sanlorenzo ja Zuccon kuvaavat SP110:n muotoilua minimalistiseksi ja puhtaaksi. Sama teema jatkuu koko aluksessa, ja näkyy hyvin esimerkiksi peräkannen toteutuksessa. Peräkannen lisäksi sekä kansirakenteen katolta että keulakannelta löytyy mittavat loikoilutilat. Ylärakenne päättyy valtavaan lasiseen takaseinään, jonka takaa paljastuu kahdessa kerroksessa oleva kansisalonki. Majoitusfasiliteetit on mitoitettu kuudelle tai kahdeksalle yöpyvälle vieraalle ja viiden hengen miehistölle.

www.sanlorenzoyacht.com