Guida on kehittänyt kolme mallia Santaseveralle: 40-jalkaisen, 46-jalkaisen ja 52-jalkaisen, joista kaksi jälkimmäistä on jo rakenteilla. Ensimmäisenä valmistuva Santasevera 52 on 15,75 metriä pitkä ja 5,05 metriä leveä.

Renderien perusteella Santasevera 52 on tyylikäs hyttivene, jonka muotokieli ja värivalinnat huokuvat selkeyttä. Hiilikuidusta valmistettu hyttirakenne on musta, ja yhdellä ikkunalla per kylkisivu varustettu runko valkoinen. Suhteellisen eteen sijoitettu hytti paljastaa, että Guida on todennäköisesti saanut inspiraatiota työveneistä Santasevera 52:n suunnittelussa. Ratkaisu mahdollistaa valtavat avotilat perässä, mutta sen esteettiset arvot saattavat jakaa mielipiteitä. Myös veneen negatiivinen keula on huomionarvoinen piirre.

Auringonpalvojille

Santasevera 52:ssa on eräitä ominaisuuksia, jotka saattavat olla vastoin nykyistä vallitsevaa suuntausta. Maksimoidakseen sisätilojen ja tuulilasin kokoa, se ei esimerkiksi noudata ohjaushyttiveneissä suosittua ympärikuljettavaa walkaround-konseptia

Santasevera 52:n interiöörissä vaalea tammi ja heleän vaaleat tekstiilit paiskaavat kättä. Sen ohjaamossa on jakkarat kipparille ja kahdelle matkustajalle ja salongissa on U-muotoisen sohvan ohella sohvapöytä, joka on helposti muunnettavissa ruokapöydäksi. Perän avaraan ulkotilaan Guida on piirtänyt toisen sohvan sekä massiivisen tason auringonpalvontaa varten.

Isot majoitustilat

Kannen alla Guida on hyödyntänyt veneen vaikuttavan yli viiden metrin leveyden ja suunnitellut erittäin tilavat majoitustilat. Keulassa sijaitsevassa omistajan hytissä on kummaltakin puolelta avoin parisänky, ja oma ovi veneen yhteisiin wc- ja suihkutiloihin. Peremmällä on kahdelle hengelle sopiva hieman kompaktimpi hytti. Hyttien välissä on varsin mukavan näköinen pieni oleskelutila.

Santasevera 52 myydään asiakkaan toiveen mukaan joko akselivetoisena, Volvo Pentan IPS-vetolaitteilla tai perämoottoreilla. Santaseveran mukaan 52:nen yltää propulsiojärjestelmästä riippumatta vaivattomasti yli 30 solmun nopeuteen.

www.santaseverayacht.it