Sargo on ollut viime vuodet vahvassa vedossa. Yksi kasvun tekijä on ollut Yhdysvaltojen markkinat, jonne on toimitettu etenkin nykymalliston suurimpia malleja eli 33- ja 36-jalkaisia Sargoja. Jenkkimarkkinoilla ne ovat kuitenkin pieniä. 

Osin juuri jenkkimarkkinoiden imun takia Sargon tuotekehityksessä on ahkeroitu Sargolle uutta lippulaivaa. Se on Sargoja valmistavan Sarins Båtarin 55 vuotiaan historian suurin venemalli, ja ensimmäinen yli 40-jalkainen. Täysin uuden Sargo 45:n pituus on 14,6 metriä ja leveys 4,25 metriä. Kuivapaino tulee olemaan noin 13 tonnia.

Veneessä on Sargo-malliston tuttu DNA: yhdessä tasossa ohjaushytin ympäri kiertävät kulkukannet, isot sivuliukuovet, kookas liukukattoluukku ja kaikkiin sääolosuhteisiin soveltuva asenne. Kehitystyössä on tehty paljon turvallisuuden, ajomukavuuden ja polttoainetaloudellisuuden hyväksi.

Uudessa 45:ssä on kaksi ulko-oleskelutilaa, peräkannen L-sohva ja keulakannen  U-sohva. Ohjaushyttiin mahtuu vaivatta pitkä pentteri, kahdeksan hengen U-sohva sekä neljä erillisistuinta ohjaamoon. Kojelaudan kallistuskulma on Sargoista tuttuun tapaan säädettävissä hyvän ergonomian takaamiseksi.

Majoituskannelle voi valita kaksi tai kolme makuukajuuttaa ja yhden tai kaksi suihkullista toilettia. Kahden kajuutan versiossa on suurempi keulakajuutta ja sen yhteydessä oleva toiletti.

Moottorivaihtoehdot ovat kaikki Volvo Pentan dieseleitä. Valittavana on kaksi 400- tai 440-hevosvoimaista D6:sta yhdistettynä DPI-perävetolaitteisiin tai 440- tai 480-hevosvoimaiset versiot yhdistettynä pohjan läpi asennettuihin IPS-pod-vetolaitteisiin. Marssinopeuden lupaillaan yltävän 30 solmuun. Sanomattakin on selvää, ettei keliolosuhteiden pitäisi jarruttaa matkantekoa ihan vähästä. 

Muiden Sargo-mallien tavoin uusi 45 tulee saataville sekä valkoisena vakioversiona että harmaana Explorerina. Sargo 36:sta on myös yläohjaamollinen Flybridge-versio, joten sellainen saattaa olla tuloillaan myös 45:stä. Eikä 45 ole välttämättä pitkään Sargon suurin koko. Kun kasvun tielle on lähdetty, siintänee seuraavan tasaluku jo suunnitelmissa.

www.sargoboats.fi