Noin kahdeksanmetrisiä T-top-daycruisereita – ja niiden katettuja ohjaushyttiversioita – on tullut viime vuosina markkinoille ihan solkenaan. Listan kärjessä ovat Nimbus T8/C8 ja Quarken 27 T-Top/Cabin, mutta myös Ryck 280, Dromeas D28 ja Hydrolift X-26/27 ovat Suomen markkinoilla apajilla. Ne kaikki ovat enemmän tai vähemmän vastaiskuja ja vaihtoehtoja markkinat räjäyttäneelle Axopar 28:lle, joita on riittänyt vuosittain Suomeen noin 15–20.

Pian listalle liittyy myös Saxdor 270. Sarjan ensimmäisenä versiona esitellään viikon päästä perjantaina 16. syyskuuta Southamptonin venemessuilla julkistettava T-top-versio GTO. Katettu ohjaushyttiversio GTC seurannee pian perästä.

Lähes 8,5 metriä pitkä SX270 GTO on kuin ilmetty pienennetty painos maailmalla suositusta, kymmenmetrisestä SX320 GTO:sta. Kokonaisuus näyttää renderikuvissa makoisalta, ja kauttaaltaan ympärikuljettavaan tilaratkaisuun perustuva konsepti toimivalta. Keskeisesti sijoitetun ohjauspulpetin ja tuulilasin molemmilla puolilla on kulkuväylät ja keulassa jo tavanomaiseen tapaan päivänpaistattelutaso, joka 270 GTO:ssa on miellyttävän oloisesti laitojen suojassa. 

Pulpetin ja keulakannen alta löytyy kajuutta, jonka pääkaluste on keulimmaiseksi sijoitettu parivuode. Erillistä toilettia ei ole, mutta wc-istuimelle on oma piilotettu paikka kajuutan takaseinustalla olevan penkin sisällä, pesualtaan vieressä. 

Ohjaamossa on kaksi erillisistuinta rinnakkain, kuskin paikka on styyrpuurin puolella. Molemmat ohjaamon penkit ovat käännettävissä ympäri, jolloin ne muodostavat pöydän ja peräsohvan kanssa viiden hengen oleskelutilan, joka on pedattavissa veneen toiseksi aurinkotasoksi. Takasohvan takana on peräkansi ja siellä pentterilipasto, jonka päätyihin saa jääkaapit. Peräpeili on isoista jahdeista alkaneen muodin mukaisesti läpinäkyvä.

Moottorivaihtoehtoja on alkuun nimetty kolme, kaikki Mercuryja. Valittavana on 225-hevosvoimainen V6 ja 250- tai 300-hevosvoimaiset V8:t. Huippunopeuden lupaillaan yltävän parhaimmillaan 45 solmuun. Saxdor pyrkii tarjoamaan paljon vastinetta rahalle, joten hinnoittelu on kilpailijoita kylmäävää. 270 GTO:n verolliset tehdashinnat jäävät vakiovarustein 100 000 euroon tai jopa vähän alle.

www.saxdoryachts.com

www.vgboats.fi