Hiljattain uudistuneen S335:n ja mallivuodelle 2021 esitellyn S430:n välistä paikkansa löytävä S390 jakaa odotetusti saman rungon ja tekniikan katetulla kansisalongilla varustetun C390:n kanssa. Moottoreina on kaksi Volvo Pentan sisäperädieseliä. Aloitustasona on kaksi 320-hevosvoimaista D4:sta, optiona 380-hevosvoimaiset D6:t. Tuloillaan on varmasti myös S390v perämoottoriversio.

S390:n tilojen ja kansirakenteiden ratkaisuissa on puolestaan paljon lainaa isommasta S430:stä.

Muotoilussa suurimman huomion kerää "ylikokoinen" ohjaamon ja avotilan kate. Siihen kuuluu vakiona eteenpäin manuaalisesti avautuva takaosan haitarikattoluukku ja kaksi pienempää kattoluukkua edessä. Lisävarusteen myös etukattoluukku muuttuu isoksi, haitarimalliseksi kangaskattoluukuksi ja molemmat "rätit" sähkötoimisiksi. Kolmiomalliset, matalat sivuikkunat saa optiona täyskorkeina.

Ison katteen alla on kookas avotila. Siihen kuuluu kahdesta leveästä penkistä koostuva komentosilta ja kahteen lipastoon jaettu ulkopentteri. Toiseen pentterikaappiin on keskitetty jääkaappi ja pesuallas, toiseen ruoan valmistus. Siihen voi valita joko lieden tai grillin.

Avotilan takaosaa hallitsee kookas kulmasohva ja pöytä, joista muodostuu tarvittaessa aurinkotaso. Se tapahtuu sopivat optiot valittuna parilla napin painalluksella, sillä sekä selkänojan että pöydän jalan mekanismit saa sähkötoimisina.

Huomionarvoista on, että sohvaryhmän ja pentterikaappien väliin jää reilun tuntuisesti tilaa, joten avotilassa on harvinaislaatuista väljyyttä.

Uimatasolle siirrytään styyrpuurin takanurkasta. Uimataso on vakionakin iso, mutta lisävarusteena sen saa vielä puoli metriä pidempänä, mikä yhdessä peräpeilin grillauspisteen kanssa parantaa uimatason oleskeltavuutta.

Oleskelutilaa löytyy myös keulakannelta, jossa aurinkotason takapäädyn voi nostaa ylös selkänojaksi ja etupäätyyn muodostaa selkänojallisen sohvan.

Sisätilaratkaisuun pääsee vaikuttamaan muutaman valinnan kautta, mutta kajuuttajako pysyy aina samana: parivuoteellinen omistajan sviitti on keulassa ja kolmella vuoteella varustettu vieras- tai perhekajuutta keskiveneessä. Niiden välissä on tilaa sisäsalongille ja -pentterille sekä toiletille ja pentterille. Vaihtoehtona pentteristä tinkimällä voi saada tilavamman keulakajuutan ja suuremman toiletin.

www.sealine.com

www.hansail.fi