Simrad RS100 ja B&G V100 ovat usean aseman Black Box DSC VHF -radioita, jotka on suunniteltu integroiduilla järjestelmillä varustettuihin suuriin veneisiin. 

Kumpaankin järjestelmään voi liittää jopa kahdeksan luurisarjaa (neljä langallista ja neljä langatonta) ja neljä ulkoista kaiutinta. Uudet järjestelmät ovat laajennettavissa ja mukautettavissa kaikenlaisiin viestintätarpeisiin vesillä. 

Modulaarinen järjestelmässä on erillinen black box -suoritinyksikkö, ja se sisältää integroidun gps-vastaanottimen. Lisäksi järjestelmään voidaan liittää valinnainen haileri, äänitorvi, enintään neljä ulkoista kaiutinta sekä aisin hiljaisen tilan kytkin. 

Langattomissa luurisarjoissa on näytöt, jotka näyttävät radion näytön ja säätimet kaikissa valaistuksissa ja suorassa auringonvalossa. Luurissa on kaikki tärkeimmät toiminnot, kuten esimerkiksi kanavahaku ja suosikit, aakkosnumeerinen näppäimistö ja 60 sekunnin äänen taaksepäin kelaus. 

Järjestelmää voidaan myös käyttää sisäpuhelimena kommunikointiin miehistön kanssa suurissa aluksissa tai huonolla säällä. Langattomissa luurisarjoissa on oma latausasema.

RS100-B ja V100-B -malleissa on B-luokan ais-vastaanotin ja -lähetin, joka havaitsee muut ais-järjestelmällä varustetut alukset ja lähettää niille oman sijaintinsa. Ais-tiedot ovat luettavissa suoraan radion näytöltä tai yhteensopivan monitoimilaitteen kautta kartan tai tutkan tietokerroksessa.  

Laitteiden D-luokan dsc-hyväksytty radio voi lähettää ja vastaanottaa dsc-hätäsignaaleja ja tietoja nykyisestä sijainnista. Se tukee myös suoria kutsuja muihin dsc-radioihin. Kahden kanavan tarkkailua hyödyntämällä voi seurata nykyistä kanavaa ja hätäkanavaa. 

Uusien järjestelmien toimituksen jälleenmyyjille käynnistyivät marraskuussa. RS100- ja V100-pakkaus, joka sisältää black box -radion, luurisarjan ja kaiuttimen, on saatavana hintaan 1 115 euroa. B-luokan ais-vastaanottimella ja -lähettimellä varustetut RS100-B ja V100-B-VHF -setit maksavat 1 859 euroa.

www.simrad-yachting.com 

www.b&g.com 

www.navico.com