Nyt julkistettu 350 Biscay on viime vuosien aikana ainakin kolmas "lupaus" Storebron uudesta tulemisesta. Aikaisemmat eivät ole realisoituneet, mutta nyt näyttää jo paljon paremmalta. 

Uusi 350 Biscay kunnioittaa Storebron klassisia piirteitä. Muotoilussa ei ole hiukkaakaan yltiöpäisyyttä, mutta arvokkuutta sitäkin enemmän. Sekä kannen että rungon muodoissa on selviä muistijälkiä 80- ja 90-lukujen malleihin.

Storebron perinteikkään Biscay-mallinimen mukaisesti kyse on isolla takakannella varustetusta kansisalonkiveneestä. Yläohjaamoa uudessa 350:ssäei tosin ole, eikä sellaista ole ilmeisesti tulossakaan. Storebro pitää kokoluokkaa siihen turhan pienenä. Sisäohjaamo on paapuurin laidalla, kuten monissa Storebroissa ennenkin.

Avotilan saa joko kalustettuna tai ilman, ja takaseinä aukeaa nykyaikaiseen tapaan laajasti. Näin sisä- ja ulkotilat fuusioituvat kauniilla kelillä mahdollisimman saumattomasti yhdeksi kokonaisuudeksi. Pentteri on tilava mutta sijoitettu pois silmistä alakertaan. Kansisalonkiin riittää tv-taso ja baarikaappi.

Majoitustiloina on kaksi kookkaalta vaikuttavaa makuukajuutta. Keskikajuutta hyödyntää koko veneen leveyttä, ja parivuoteen lisäksi mukana on myös istuskelutila ja tilavalta vaikuttava eteistila. Keulakajuutassa tyhjää latiatilaa on niukemmin, mutta ison parivuoteen muoto on vanhoilta ajoilta tuttu. Toilettiin olisi ehkä voinut odottaa erillistä märkätilaa, mutta nyt wc-istuin näyttäisi olevan suihkukomerossa. Ihan tavanomaisen toimiva järjestely toki sekin.

Konehuoneeseen voi valita yhden 440-hevosvoimaisen tai kaksi 320-hevosvoimaista Volvo penta dieseliä DPI-vetolaitteilla. Huippunopeuksien pitäisi asettua 30–35 solmun paikkeille. Hallintalaiteteknologia on Volvo Pentan viimeistä huutoa eli mukaan saa Glass Cockpit -kojelaudan, joystickin ja paljon muuta elektroniikkaa.

Valmistaja lupailee ettei kompromisseja ole tehty, vaan 350 Biscay täyttää kaikki Storebrolle asetetut odotuksen ajettavuuden, mukavuuden ja viimeistelyn suhteen. Sisustuksen voi tilata khaya-mahongista tai tammesta. 

Uutuuden hinnaksi kerrotaan 4 900 000 kruunua eli luokkaa puoli miljoonaa euroa. Odotusaika on melko pitkä, sillä ensimmäistä 350 Biscayta lupaillaan vasta keväälle 2022. Sitä ennen Storebro käynnistelee tuotantoa toimittamalla perinteisemmällä 435 SunTopilla tai 435 Commanderilla, joita tarjotaan 10 kuukauden toimitusajalla alle kuuden miljoonan kruunun hintaan.

Uuden 350 Biscayn julkistusvideon voi katsoa tästä.

www.storebro.se