Muutama vuosi sitten Stratos Yachts rekrytoi joukon venealan asiantuntijoita tehtävään, jonka päämääränä oli luoda 50-jalkaisten jahtien luokan merikelpoisin alus. Projektiin osallistui Stratosin väen lisäksi Sea Levelin veneenrakentajat sekä suunnittelija Berndt Weel.

Voiman ja tyylin sopusointu

Yhteistyön lopputuloksena syntyi Dutch Built 50, joka saa ensi-iltansa pian alkavilla Düsseldorfin kansainvälisillä venemessuilla. DB50 on varsinainen merten maasturi, jonka CE-luokitus on korkein mahdollinen eli A. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että DB50:llä voi uhmata jopa kahdeksan Beaufortin tuulia ja neljän metrin korkuisia aaltoja. Ja näitä ominaisuuksia saattaa tarvita, sillä veneen 400–450 meripeninkulman toimintasäde riittää matkaamaan kauas rannikon suojaisilta vesiltä.

DB50 on varustettu kahdella viimeistä huutoa olevan Volvo Pentan IPS -järjestelmän lisäksi isolla kasalla muita huipputeknologisia ominaisuuksia. Koneiden yhteisteho on valinnasta riippuen joko 960 tai 1 200 hevosvoimaa, jotka siivittävät veneen jopa 36 solmun huippunopeuteen. DB50:n hitusen yli 15 metriä pitkä ja 4,5 metriä leveä runko on rakennettu erittäin tiheistä komposiittimateriaaleista ja sen kansirakenteet ovat puolestaan hiilikuitua, joka on jätetty näkyville monissa yksityiskohdissa. Rungon syväys on 1,28 metriä.

Oman näköiseksi

Asiakkailla on nykytrendin mukaisesti mahdollisuus yksilöidä veneensä erittäin pitkälle. Vaihtoehdot alkavat veneen värin valinnasta, jossa on tarjolla 25 eri sävyä, ja jatkuvat verhoilussa, tiikissä sekä sisustusvaihtoehdossa. Räätälöintiprosessissa asiakkaat voivat valita kolmesta erilaisesta sisustustyylistä: Zen (vaalea), Serene (keskitumma) ja Graphite (tumma). Stratos Yachts helpottaa valinnan vaikeutta tarjoamalla oman verkkopohjaisen konfiguraatiotyökalun, jonka avulla DB50 voidaan käden käänteessä klikata omiin mieltymyksiin sopivaksi.

Veneen hiilikuitukatossa on automaattinen kattoikkuna, jonka toteuttaminen vaati valmistajan mukaan vuoden tutkimus- ja insinöörityötä. Ohjaamossa olevat urheilulliset kuljettajan ja matkustajan istuimet ovat varustettu iskunvaimennuksella. Kannen alla olevissa majoitustiloissa on hytit neljälle vieraalle.

Stratos Yachtsin brändipäällikön Paul Verheijn mukaan yhtiö on myös varautunut jälkimarkkinoille.

– Stratos on niille, jotka haluavat parasta mahdollista. Palvelun osalta haluamme saavuttaa saman. Ylitämme odotetut standardit ja tarjoamme palveluita, jotka takaavat omistajille täysin huolettoman kokemuksen, jotta he voivat keskittyä olennaiseen: nauttimaan jännityksestä ja saamaan kaiken irti Stratos-kokemuksestaan, Verheij kertoo.

www.stratosyacht.com