Suvin isompien 50 Duo ja 57 Duo -mallien Fisher-versiot on otettu markkinoilla hyvin vastaan. Se ei sinäsä ole ihme, sillä Fisher-versioissa suosittuja Duo-malleja on optimoitu kalastuksen ehdoilla, mutta veneiden monikäyttöisyyttä unohtamatta. 

Uusi 47 Duo Fisher on syntynyt pitkälti isompien mallien opeilla. Lähtökohtana on suosittu 47 Duo, johon on tehty muutamia rakenteellisia muutoksia. Perässä tärkein muutos on peräpenkki, jossa on Fisher-versiossa irrotettavat nurkkapaikat. Istuintasojen poistaminen mahdollistaa seisten kalastamisen aivan veneen peränurkkiin saakka. Silti peräpenkin kiinteän keskiosan alle jää käyttökelpoinen tavaratila, johon mahtuu irtotankin lisäksi myös muuta tavaraa.

Keulassa luukullinen köysiboksi on korvattu kiinteällä keulatasolla, jonka alla oleva lokero on takareunastaan avoin. Näin köysien käyttö on helppoa ja nopeaa, ja kiinteälle keulatasolle on helppo asentaa teline keulamoottoria varten. Keulamoottorin kaapelivedoille on rlisätty akenteisiin reititysputki keulasta perään.

Kalastajille mieluisia yksityiskohtia ovat lisäksi etuavotilan laitapenkin alla oleva pitkä säilytystila sekä kookas kojelauta, jossa on tilaa 9-tuumaisen monitoiminäytön uppoasennukselle. Lisävarustelistalta löytyy muun muassa kaksiosainen ajokuomu sekä rosterinen varustekaari.

Moottoriksi sopii parhaiten 40-hevosvoimainen, vaikkakin vaihtoehtoina on myös 25- ja 30-hevosvoimaiset. Nelikymppisellä luvataan noin 28 solmun huippunopeus. Hinnaltaan vakiovarusteinen 47 Duo Fisher tulee olemaan noin 500 euroa vakiomallia kalliimpi. Hinnat julkaistaan lokakuun alussa.

www.suvi-veneet.fi