Tähän saakka Suvin moottorivenemalliston lippulaiva on ollut 57 Duo, mutta otetaan loikka reippaasti yli kuuden metrin kokoluokkaan. Mallinumerosta huolimatta 63 Duon kokonaispituus on 6,4 metriä.

63 Duo on syntynyt 57:n runkoa jatkamalla ja korottamalla. Pituutta on tullut lisää peräti 70 senttiä. Laitojen korotuksen myötä myös leveys on kasvanut muutamalla sentillä. Pituuskasvu sijoittuu kokonaisuudessaan taka-avotilaan, minkä lisäksi myös pulpetteja on siirretty eteenpäin, joten 63 Duoon on muodostunut poikkeuksellisen tilava, U-sohvalla varustettu avotila. Isossa Suvissa on runsaasti säilytystilaa, jota löytyy U-sohvan, pulpettien ja etuavotilan laitapenkkien sisältä.

63 Duon vakiovarusteukseen kuuluu muun muassa kölirauta, pulpettien väliovi, hydrauliohjaus, kiinteä polttoainetankki sekä laminaattiturkki. Lisävarusteena on saatavilla esimerkiksi vetokaari, istuinpehmusteet, pöytä sekä kaksiosainen ajokuomu, jonka ohjaamon kattavaan etuosaan saa liitettyä peräkuomun sijaan myös väliseinän, joka sulkee ohjaamon mutta jättää taka-avotilan avoimeksi.

Pienempien Suvin Duo-tuplapulpettimallien tavoin myös 63:sta tulee myyntiin erityisesti kalastusta ajatellen kehitetty 63 Duo Fisher -versio. Siinä on u-sohvan sijaan suora peräpenkki, jossa on irrotettavat nurkkapalat, mikä mahdollistaa veneessä liikkumisen aivan avotilan peräkulmiin saakka. Duo Fisherin keulassa on puolestaan huomioitu keulamoottorin asennus. Moottori on helppo pultata umpinaiseen keulakanteen kiinni ja sen johdoille on valmis putkitus keulasta välipohjan kautta takatilaan.

Molemmat 63-versiot ovat Suville tyypillisen yksikuorirakenteen ansiosta kokoisekseeen kevyitä ja hinnaltaan edullisia vaihtoehtoja. Reilut 600 kiloa painaviin Suvi-uutuuksiin sopii 80–115-hevosvoimainen moottori, ja pakettihinnat jäävät tehokkaimmallakin vaihtoehdolla alle 30 000 euroon. Vastaavalla summalla saa tyypillisesti noin metrin lyhyemmän ja 70–80-hevosvoimaisella moottorilla varustetun alumiini- ja tai kaksikerrosrakenteisen lujitemuoviveneen.

www.suvi-veneet.fi