Runko on pidetty uudistuksessa pientä laitojen korotusta lukuun ottamatta ennallaan, joten myös 390:n voi odottaa olevan kevyt ja suuntavakaa soutaa. Soutuergonomiaa on kehitetty, ja venettä voi soutaa joko keski- tai keulapenkiltä. Keskipenkin siirrettävyys ja jalkatuet auttavat löytämään jokaiselle soutajalle sopivan asennon. Kun soutaminen saa jäädä, on airoille muotoiltu perän kansirakenteeseen urat, joihin airot voi nostaa lepäämään.

Uusi Terhi 390 kulkee näppärästi myös poltto- tai sähköperämoottorilla varustettuna. Veneeseen saa lisävarusteena eTerhi 390 -jälkiasennuspaketin Torqeedo-sähköperämoottorille tai Solar-paketin ulkoisen akun vaativalle sähköperämoottorille. Vakiokeskipenkin päälle on asennettavissa aurinkopaneeli.

Koska pienissäkin veneisä käytetään yhä enemmän elektroniikkaa ja sähkömoottoreita on Terhi 390:een suunniteltu neljä vaihtoehtoja, joihin akku koteloineen voidaan sijoittaa: etu- keski- tai takapenkin alle tai takapenkin ja peräpeilin väliin. Esimerkiksi lisävarusteena saatava kaulamoottorin kiinnityslevy mahdollistaa keulamoottorin helpon asennuksen, jolloin sen akku sijoittuu luontevasti keulan säilytystilaan.

Yksi 390:n selkeä parannus edeltäjään verrattuna on kasvaneet säilytystilat. Takapenkin alle saa täysin suljetun tavaratilan varustamalla se etu- ja takalaipioilla. Perän sivuissa on lisäksi avoimet köysilokerot. Keulapenkin alla olevan säilytystilan koko on entistä reilumpi.

Vakiokeskipenkin tilalle voi puolestaan valita tilavan, rotaatiovaletusta muovista valmistetun istuinlaatikon, jonka voi tarvittaessa irrottaa. Laatikon sisällä olevaan säilytystilaan mahtuu tarvittaessa myös normaali 110 ampeeritunnin akku ilman koteloa. Penkin pintaan on muotoiltu mukavuutta lisäävät mukitelineet ja pientavaralokero.

Muihin parannuksiin kuuluu muun muassa lisävarusteena saatavat maihin vetämistä helpottava keulan vetotanko ja sadevesityhjennyksen kaivon tukkeutumista ehkäisevä ritilä. Uutta Terhi 390:ä valmistetaan puhtaan valkoisena, vihreänä ja retro-oranssina. Sisusta on kaikissa valkoinen. 

Terhi 390 on 3,8 metriä pitkä, 1,5 metriä leveä ja painaa tasan 100 kiloa. Veneen hinnat alkavat 2 550 eurosta. Pakettihinnoiksi 5- tai 6-hevosvoimaisella polttomoottori-Suzukilla ilmoitetaan 3 340 ja 3 440 euroa. Reilun kilowatin sähkö-Torqeedolla varustettu eTerhi 390 maksaa 4 990 euroa.

www.terhi.fi