Peräpenkiltä ajettava tuplapulpettivene Terhi 475 Twin C oli vuonna 2014 Suomen myydyin moottorivenemalli, ja sen ohjaamon erillisistuimilla varustettu 475 BR -versio toisti tempun vuosina 2016 ja 2017. 475 BR uudistui 480 BR:ksi viime vuonna, ja siitä esiteltiin myös matalammalla tuulilasilla varustettu Sport-versio.

Vaikka myynti on viime vuosina keskittynyt BR-versioon, on perinteiseen tapaan peräpenkiltä ajettavilla pulpettiveneillä yhä oma kannattajakuntansa, jotka arvostavat tasapainoista ajettavuutta ja isoa etuavotilaa, joka mahdollistaa esimerkiksi kalastuksen tai suurenkin tavarakuorman kuljettamisen.

Uudessa 480 TC:ssä on 480 BR:stä tuttu kehyksetön tuulilasi ja pulpettien väliovi, jotka tarjoavat hyvän suojan peräpenkillä istuville. Ajokuomun saa lisävarusteena, ja sille on peräpenkin selkänojaan integroitu kuomutalli. 

Säilytystiloja on monipuolisesti. Ankkuri ja köydet mahtuvat keulan ja peräkulmien lokeroihin, muita tavaroita penkkien alla ja pulpeteissa oleviin säilytystiloihin. Ohjauspulpetin muotoilu on uusittu siten, että tilaa laiteasennuksille, kuten plotterille, mittareille ja poppivehkeille, on entistä paremmin. Etuavotilaan saa lisävarusteena tilavan aurinkotason. Ilman patjoja se soveltuu mainiosti myös heittokalastukseen. 

Muiden Terhien tapaan 480 TC on valmistettu ABS-muovista kolmikerrosrakenteella. Tyhjiömuovattujen kuorien väli on täytetty vettä hylkivällä polyuretaanivaahdolla, joka toimii vahvistajana, kellukkeena ja eristeenä. Kerrosrakenne vaimentaa ääniä ja tekee veneestä uppoumattoman.

Terhi 480 TC -uutuusmalliin voi tutustua Terhi-jälleenmyyjillä sekä helmi–huhtikuussa veneiden showroomissa Vantaan Porttipuistossa. 

www.terhi.fi