Kovin suuria muutoksia suosikkiin ei ole lähdetty tekemään. Käytännössä runko ja tilat ovat ennallaan, mutta ulkonäköä on päivitetty.

Uuden 6.1:n muotoilu on hiukan edeltäjää kulmikkaampaa. Hytin ikkunat ovat nyt ulospäin karmittomalta näyttäviä liimalaseja, mikä antaa veneelle entistä modernimman ilmeen. 

Hytissä olisi istumapaikat jopa kuudelle, mutta kantavuus rajaa matkustajamäärän viiteen. Laitapenkit saa yhdistettyä lisävarusteena saatavilla täytepatjoilla poikittaiseksi parivuoteeksi.

Läpikuljettavassa hytissä on kookas liukukattoluukku, ja hytin molemmilla puolilla on käytännölliset avotilat. Tasaisella peräkannella on hyvä liikkua rantautumis- ja kiinnittymistilanteissa. Kookas etuavotila sopii läpikulun lisäksi hyvin myös tavarankuljetukseen.

Moottoriksi voi valita 60- tai 80-hevosvoimaisen Hondan. Huippunopeudet ovat 28 tai 32 solmua. Molemmilla moottorivaihtoehdoilla taloudellisin liukunopeus on noin 20 solmua. Pakettihinnat ovat 41 990 ja 43 490 euroa.

Keulaan saa lisävarusteena tehokkaat ledivalot, joiden ansiosta heijastavat merimerkit pysty havaitsemaan parhaimmillaan jopa 800 ja muut pinnan muodot noin 400 metrin päästä. Valoista on myös paljon iloa, kun venettä puretaan tai lastataan pimeässä.

TG 6.1 on esillä Helsingin Uivassa venenäyttelyssä, joka järjestetään Lauttasaaressa HSK:n kerhosatamassa. Messut ovat auki vielä tänään lauantaina 20.8.2022 ja huomenna sunnuntaina 21.8.2022 klo 10–18.

www.tgboats.fi