Kannettavat pikkukoneet perustuvat kahteen eri perusrakenteeseen. 3,5-hevosvoimaisen moottorin sylinterin iskutilavuus on 85,5 kuutiosenttimetriä, 5- ja 6-hepaisten 123 kuutiosenttimetriä. Pienempi pikkukone painaa keveimmillään 18 kiloa, isommat kannettavat 25 kiloa.

Kaikissa malleissa on entistä ergonomisemmiksi suunnitellut, suuret etu- ja takakantokahvat. Kuljetusta ja varastointia helpottaa myös kolme vaihtoehtoista kuljetus- ja säilytysasentoa, joissa moottoria voi makuuttaa ilman huolto nestevuodoista tai moottoriöljyn päätymisestä jonnekin minne se ei kuulu. Sopivat makuuasennot ovat kumpi tahansa kylki tai etureuna alaspäin.

Suomen mallivalikoima muodostuu lyhyt- ja pitkärikisestä, kiinteällä polttoainesäiliöllä varustetuista MFS3.5-malleista (MFS3.5 CS ja MFS3.5 CL), lyhytrikisestä 5-hevosvoimaisesta joko kiinteällä- (MFS5 DDS) tai irtosäiliöllä (MFS5 DSS), lyhytrikisestä 6-hevosvoimaisesta irtosäiliöversiosta (MFS6 DSS) sekä niin ikään irtosäiliöön yhdistettävistä pitkä- ja erikoispitkärikisistä, 6-hevosvoimaisista Sail Pro -versioista (MFS6 DSL ja MFS6 DSUL), joiden vakiovarustukseen kuuluu muun muassa laturi.

Ensimmäinen myyntierä MFS3.5:a on jo maassa, ja koneen kampanjahinta julkistetaan venemessuilla. 5- ja 6-heppaiset saapuvat jälleenmyyjille pian venemessujen jälkeen maaliskuussa. MFS5:n hinnat alkavat 995 eurosta ja MFS6:n 1 160 eurosta. Sail Pro -mallien hinnat asettuvan 1 500 euron tuntumaan.

 www.tohatsu.fi