Etenkin hidasvauhtisen pienveneilyn sähköistyminen on tosiasia. Yksi merkittävimmistä muutoksen tekijöistä on Torqeedon vuonna 2005 esittelemä Travel-akkuperämoottorien mallisto, joka osaltaan on ollut syrjäyttämässä kannettavia bensiiniperämoottoreita. Tähän mennessä saksalaisvalmistaja on toimittanut asiakkaille jo yli 100 000 Travel-sähköperämoottoria.

Vuodelle 2024 Torqeedo on uudistanut Travel-malliston täysin. Uusien Travel- ja Travel XP -mallien suunnittelua on määrittänyt käytön helppous, ja ne tuovat mukanaan liudan uusia ominaisuuksia. Suomessa moottorit ensiesitellään Helsingin Vene 24 Båt -messuilla helmikuussa ja niiden toimitukset käynnistyvät vuoden 2024 alussa.

Torqeedo Travel ja Travel XP: kaikkien aikojen tehokkain Travel

Uusi mallisto pohjaa kahteen versioon, joista lähtötason muodostaa 1 100 watin tehoinen ja 1 080 wattitunnin akulla varustettu Travel. Tehokkaampi Travel XP tuottaa 1 600 wattia tehoa ja on varustettu suuremmalla, 1 425 wattitunnin akulla. Isomman akun voi halutessaan ostaa myös pienempään Travel-malliin. Molemmissa malleissa on vakiona selvästi aiempaa tehokkaampi 180 watin verkkovirtalaturi.

Paino on lisääntynyt muutamalla kilolla, uusi lyhytrikinen Torqeedo Travel painaa vakioakulla 20,2 kiloa ja Travel XP 22,2 kiloa. Pidempi riki painaa 400 grammaa enemmän. Mallien väliset lisäkilot jakautuvat tasan moottoriosalle ja suuremmalle akulle, kilo kummallekin siis. Sekä Travel että Travel XP ovat saatavissa pitkä- ja lyhytrikisinä versioina. Lähtökohtaisesti Travelit ovat kahvahallittavia, mutta molempiin on mahdollista kytkeä myös rattiohjaus.

Uusista, käytettävyyteen liittyvistä ominaisuuksista kenties odotetuimmat ovat akun johdoton kytkentä ja matalan veden ajoasento. Sekä käyttömukavuutta että pakattavuutta parantavat ohjauskahvan pystysuuntainen kulmansäätö ja ohjauksen kääntökulman kolmivaiheinen säätömahdollisuus.

Ohjauskahvan lcd-näyttö on uusissa Travel-malleissa värillinen ja antaa reaaliaikaisen tiedon muun muassa nopeudesta, akun varaustilasta sekä toiminta-ajasta ja -matkasta. Wifi ja Bluetooth mahdollistavat muun muassa päivitykset ja TorqView-mobiiliapplikaation käytön.

Uuden Torqeedo Travelin hinnat alkavat lyhytrikisen version 2 890 eurosta. Tehokkaampi Travel XP on tasan tuhat euroa kalliimpi. XP:n saa pitkärikisenä samalla rahalla, pienemmässä-Travelissa pidempi riki nostaa suositushintaa 40 eurolla.

www.torqeedo.fi