Pallo lähti pyörimään, kun Vanquishin perustaja Tom Steentjes kuunteli erään sarja-asiakkaan seuraavalle jahdilleen asettamia toiveita. Lähtökohdaksi otettiin Vanquish VQ90, mutta eihän se riittänyt mihinkään, kun tilaaja ei ollut valmis tinkimään suorituskyvystä eikä vesilelujen ja päivävieraiden viihdyttämiseen sopivien oleskelutilojen määrästä.

Lopputuloksena on Guido de Grootin piirtämä, alumiinirakenteinen ja 35-metrinen VQ115 Veloce, jonka uumenista löytyy muun muassa kaksi apuvenetallia sekä valtava konehuone, minne mahtuu 50 solmun rajapyykin ylitykseen tarvittavat kolme 16-sylinteristä MTU:ta. Kukin niistä tuottaa reilut 2 600 hevosvoimaa eli yhteisteho nousee lähes 8 000 hevosvoimaan. Hevosvoimat siirretään veteen pintavetolaitteiden kautta.

Rungon suunnittelusta on vastannut hollantilainen Studio Delta, joka on päätynyt hyödyntämään pohjamuodossa ruotsalaista Petestepin-patentoimaa porraspohjaratkaisua. Suomessa Petestep-pohjat ovat tulleet tutuiksi vähän eri mittakaavassa, 6–8-metrisissä Silverin Z-sarjan Tiger-, Viper- ja Raptor-malleissa.

www.vanquish-yachts.com