51-jalkainen Wallyrocket on suunniteltu kiusaamaan ORC-kisoissa menestyviä TP52-veneitä olemalla näitä nopeampi ja vieläpä edullisemmalla mittaluvulla. 

– Vene on paitsi Wallyn uusi aluevaltaus, se myös haastaa muut tämän markkinan toimijat tosissaan, uhoaa America’s Cupista tuttu Wallyrocket 51:n projektipäällikkö Vasco Vascotto.

Wallyrocket 51 on runkopituudeltaan 15,2 metriä ja painaa ainoastaan 6,3 tonnia kisakunnossa. Runko on valmistettu hiilikuidusta ydinmateriaalina Corecell. Kannen sandwichin ytimenä on Nomex-hunajakenno. Wallyrocketin keveys lupaa hyvää avotuulivauhtia, ja kryssinopeutta avittaa kölin takareunan trimmievä, jonka avulla suhteellisen pienen ja kapean evän noste saadaan säädettyä optimaaliseksi. 

Vene on kieltämättä 3D-kuvissa äärimmäisen sporttisen ja vauhdikkaan näköinen. Terävä keula ja pitkä puuksprööti tuovat uskottavuutta ja ultraleveä ja matala perä lupaa pitkiä liukuja. Silmiinpistävää on Wallyn maston asemointi – se on erittäin takana.

Vene on suunniteltu erityisen houkuttelevaksi ja viemään markkinoita muilta saman kokoluokan kisaveneiltä. Wally on lisäksi tehty helpoksi purjehtia – kisamiehistöksi riittää 11 henkeä ja muutoin miehistön painolla tehtävä painonsiirto voidaan veneessä saada aikaa vesipainolastitankkien avulla. 

Vaikka riki ja heloitus on suunniteltu pienemmälle miehistölle, riittää niissä tekemistä. Kryssillä purjeala on 163,9 neliömetriä ja avotuulella 361. Vinssit ja heloitus ovat Harkenia ja Spinlockia. 

Tällaisten veneitten kohdalla hinnoista ei puhuta, mutta tilauskantaa kuulemma on. Ensimmäistä venettä rakennetaan täyttä päätä ja se lasketaan vesille ensi vuonna.

www.wally.com