Jos uuden Wellcraft 435:n runkolinjoissa on näkevinään yhtäläisyyksiä alla kuvassa olevan konsernisisar Jeanneau DB/43:n kanssa, on aivan oikeassa. Runko on molemmissa sama. Ranskalaiskonsernille toimintatapa on varmasti luonteva ja kannattava, mutta Wellcraft-puritisteille asiassa on varmasti pureskeltavaa. 

Rungon lisäksi myös majoituskannen tilaratkaisu on konsernisisarissa identtinen. Se muodostuu kolmen vuoteen keskikajuutasta, keulaan sijoitetusta parivuoteella ja omalla toiletilla varustetusta omistajansviitistä sekä erillisestä päivätoiletista, joka sekin on varustettu suihkukomerolla.  Yhtäläisyydet jatkuvat peräpeilissä, jonne on molemmissa ripustettu kolme perämoottoria. Tarjolla on 3 x 300 tai 3 x 350 hevosvoimaa eli tuhannen raja saadaan rikki.

Sitten alkaakin eroja löytyä. Wellcraftista on tehty välimerellisen ison päiväjahdin sijaan kokonaan suljetulla ohjaushytillä, johon mahtuu kolmen istuttavan komentosillan lisäksi kookas pentteri ja salonki. Takakannelle saa lisäksi kulmasohvan ja wetbarin. Ulko-oleskelumahdollisuus on järjestetty myös keulakannelle.

Tuulilasi on kallistettu hyökkäävästi eteenpäin ja ohjaamosta pääsee pujahtamaan sivuovesta suoraan sivukannelle. Wellcraft hehkuttaa muotoilun ja ylellisyyden ohella 435:n suorituskykyä ja merikelpoisuutta, mutta ajatus niistä pitänee ostaa hieman eri tavalla kuin Wellcraftin maineikkaiden Scarab-muskeliveneiden kohdalla aikoinaan.  

435:n ensiesittely ajoittuu syyskuulle Cannesin venemessuille, mutta kuukautta myöhemmin Fort Lauderdalen messuilla Floridassa 435 näytetään myös jenkkiyleisölle.

www.wellcraft.com

www.nauticalpartners.fi