X-Yachtsin laajentamisesta moottoriveneisiin on liikkunut huhuja vähintään kerran vuosikymmenessä, mutta nyt huhut alkavat muuttuvat todeksi. Brändin nimeksi tulee odotetusti X-Power.

Ihan tyhjästä X-Power ei ole syntynyt, vaan taustalla on viime syksyinen kauppa, jossa X-Yachts osti ruotsalaisen HOC Yachtsin. Mukana tuli kaksi tuoretta mallia, avo-ohjaamollinen 33 Cruiser ja katettu 33 Explorer. 

Ensimmäisenä X-Yachts tarttui 33 Cruiseriin, ja tuloksena on X-Power 33C. Ensikuvien perusteella ulkoiset muutokset ovat vähäisiä, ellei muodikkaan t-top-vaihtoehdon lisäystä oteta lukuun. Ja onhan vesirajassa toki X:lle tyypilliset kolme raitaa ja kannella tiikkiturkki. 

Avomallin jälkeen katetun X-Power 33:n esittelyä saadaan odottaa syksyyn 2021. Kolmas mallikin on putkessa, sen lanseeraus on ajoitettu tammikuuhun 2023.

X-Powereissa hyödynnetään HOCien tavoin Petestep-runkomuotoa, jossa rungon porrastus on tehty v-muotoon. Ajatuksena on hallita veden virtauksia paremmin ja ohjata niitä ennemmin pohjan alle ja taakse kuin sivuille. 

Tekniikan osalta moottorimerkki vaihtuu Volvo Pentasta Yanmariin, Konehuoneeseen voi valita joko 320-, 350- tai 370-hevosvoimaisen version japanilaismerkin V8-dieselistä. Mitä ilmeisemmin myös kojelautanäkymä muuttuu, sillä HOCeissa ollutta Yacht Defined -järjestelmää ei enää mainita. Sen sijaan tiedotemateriaaleissa kerrotaan kahdesta 16-tuumaisesta näytöstä, joka tuumakoon perusteella voisi viitata vaikkapa suomalaisen Nextfourin Q-järjestelmään.

www.x-yachts.com 

www.x-yachts.fi