Suosikkimallin tuoreutus on venevalmistajalle aina vakava paikka. Muutoksien pitää olla luontevia, jotta menestys saa jatkoa. Liian radikaalit tai liian vähäiset muutokset voivat sotkea kuvion. 

Tanskalainen X-Yachts on onnistunut viimeaikaisissa uutuusmalleissaan hyvin ja se hyödyntää näitä oppeja uudessa X4.3:ssa. Uuden version ensimmäinen vene on juuri päässyt vesille, ja tehtaan tiimi on aloittanut testipurjehdukset Tanskan Haderslevissä.

Valmistajan mukaan rungon muoto on kuin pienennetty X5.6. Sen keula on muotoiltu uudestaan tuoden maksimileveyttä taaemmaksi. Samalla perää on levennetty, mikä mahdollistaa suuremman avotilan. 

Isosiskosta tuttu kiinteä puuksprööti ja ankkurirulla ovat tässäkin mallissa vakiona. Purjepinta-alaa on kasvatettu 50 senttiä pidemmällä mastolla. Masto huitelee 20,26 metrin korkeudessa.

Runko on tyhjiölaminoitua epoksi-sandwichiä, joka takaa jäykän ja kestävän rakenteen. Köli on lyijyä ja sen saa 1,85, 2,2 tai 2,5 metrin syväyksellä. Kölipaino 2,2 metrin vakiokölillä on 3 700 kiloa. Veneen paino on 9 400 kiloa. 

Sisätiloissa on uuden runkomuodon myötä hieman enemmän tilaa. Vanhan 43:sen toimivaa sisustusratkaisua ei ole muutettu olennaisesti. Venettä tarjotaan 2 tai 3 hytillä ja yhdellä tai kahdella wc:llä. 

Veneen perushinta tehtaalla sisältäen Suomen verot ja X-Yachtsin laadukkaan vakiovarustuksen on 426  560 euroa. X-Yachtsin toimitusjohtajan Kraen Brinck Nielsenin mukaan venettä ehdittiin myydä jo 23 kappaletta ennen kuin ensimmäinenkään vene pääsi vesille, joten menestyksen jatkuminen näyttää väistämättömältä.

www.x-yachts.com 

www.x-yachts.fi