Runkoon ei ole tehty merkittäviä muutoksia, mutta melkein kaikki muu onkin sitten laitettu aika lailla uusiksi. Rungon ja kannen rakenteiden optimoinnilla painopistettä on saatu alemmaksi kuin ennen. X4.9 MkII:ssa on uusi peräsin ja köli, kannen järjestystä on säädetty paremmin palvelemaan ruorimiestä ja purjeiden käsittelyä sekä tietenkin sisätilat, joita on trimmattu modernimpaan suuntaan väreissä ja materiaaleissa. 

Valmistajan mukaan X4.9:ä voidaan kuvata X5.6:n pienemmäksi versioksi, jonka ulkonäköä uusi pursi myös seurailee. Avotilan penkit ovat aikaisempaa pidemmät ja säätököysien vinssit ja vapauttajat on järjestetty optimoidusti uudella tavalla. Ruorimiehen jalkatuet ovat aikaisempaa suuremmat. Puukspröötin pituutta on kasvatettu.

Kannen luukut ovat nyt samassa tasossa muun kannen kanssa. Valoaukkojen kokoa on myös suurennuttu niin, että ne tuovat noin 50 prosenttia enemmän valoa sisätiloihin, mihin kuuluu kulmapentterin ja molemmille laidoille levittyvän salongin lisäksi kolme makuukajuuttaa ja kaksi toilettia. Tilaratkaisuvaihtoehtoja on kaksi, joiden ero näkyy lähinnä paapuurin laidalla takatoiletin suihkukomerona tai navigointitilana. 

Runkopituus on ennallaan 14,65 metrissä ja leveys 4,49 metrissä. Vakiokölillä syväys on 2,4 metriä, sen vaihtoehtoina on matala (2,0 m) tai syvä (2,7) evä. Tässä vaiheessa hinnasta ei ole vielä tietoa, mutta lienee turvallista olettaa, että se on tukevasti miljoonan tuolla puolen.

www.x-yachts.com