Marraskuun viimeinen viikonloppu oli varsin viileä myös Tanskan Haderslevissä, mutta se ei estänyt X-Yachtsin tehtaan tiimiä suorittamasta ensipurjehdusta uudella X5-6:lla. Runko numero yksi, joka on menossa Norjaan, saa ennen luovutustaan toimia testilaboratoriona, jonka avulla haetaan oikeat säädöt niin rikille, purjeille kuin veneen lukemattomille järjestelmillekin.

X56:ssa on testitiimin mukaan juuri sellainen ison veneen tuntu ja turvallisuus, jota on haettu ja jota asiakkaat odottavat. Testipurjehduksissa, jotka käytiin kevyissä- ja keskituulissa, keskityttiin hakemaan oikeaa tuntumaa rikiin ja purjeisiin sekä myös tuplaperäsimen toimintaan. Aikaisemmin on testattu veneen muita järjestelmiä, kuten esimerkiksi moottoria, potkuria ja keulapotkuria. X-Yachts kertoo moottoritoimittaja Yanmarin kanssa tehdyn tiivistä yhteistyötä, jonka tuloksena on erittäin hiljainen moottoriajo.

Seuraavina viikkoina venettä testataan ja säädetään mahdollisimman erilaisissa keleissä ja kerätään kokemuksia veneen käytöksestä ja ominaisuuksista eri olosuhteissa. Lisäksi säädetään autopilotti optimaalisiin asetuksiin ja varmistetaan elektroniikan toiminta. Kun vesillä tehtävät säädöt on saatu tehtyä, siirtyy vene takaisin halliin, jossa sen sisutus viimeistellään ennen veneen luovutusta omistajalleen.

www.x-yachts.fi