XO julkisti viime vuonna uuden 260-sarjan, ensin alkuvuodesta 260 Cabinin ja kesällä 260 T-topin, joka nimettiin elokuussa tapahtuneen lanseerauksen yhteydessä DSCVR:ksi eli Discoveriksi.

Viime kauden perusteella mallien kehitystä on jatkettu edelleen ja sitä korostetaan uusilla mallinimillä, joiden logiikka siirtyy jatkossa myös muihin XO-malleihin. Tästä lähtien kaikki XO-mallit kuuluvat joko DFNDR-, DSCVR- tai EXPLR-mallistoon. Lyhenteillä viitataan sanoihin defender, discover ja explorer.

XO:n alkuperäisen tuotemielikuvan mukaisesti kaikki asemoituvat markkinoiden seikkailullisempaan päähän. Defenderit ovat eräänlaisia venemaailman lantikoita tai jeeppejä, joissa on putkikehikolla katettu keskipulpetti ja matkustamo. Discoverit ovat puolestaan avo-ohjaamollisia, T-top-katoksella tai kuomulla katettavia päiväretkiveneitä ja explorerit pohjoisiin olosuhteisiin omiaan olevia hyttiveneitä.

EXPLR 9 tunnettiin vielä viime vuonna 260 Cabinina. Se on saanut entistä kevyemmän kattorakenteen, johon kuuluu integroidut kattokaiteet sekä leveä liukukattoluukku. Muutokset ovat parantaneet entisestään veneen ajettavuutta ja mahdollistavat ohjaamossa seisten ajamisen. DSCVR 9 tulee T-top-version lisäksi saataville myös Open-avomallina. Molemmat on suunniteltu aktiiviseen päiväretkeilykäyttöön kaikissa sääolosuhteissa.

Kaikissa 9-malleissa on edeltäjiään leveämpi runko, joka tuo veneisiin aiempia 240/250-sarjan malleja paremman vakauden ja tilavolyymin.

www.xoboats.com