Cruiseen ei voi liittää mitään lisälaitteita tai antureita, joita myyntipaketissa ei ole mukana, eikä siinä ole ominaisuuksia, joita monet veneilijät eivät muutenkaan käyttäisi. Se on yksinkertainen navigointilaite pieneen veneeseen.

Cruisen ytimessä on karttaplotteri, joka näyttää veneen sijainnin ja kulkutiedot. Sillä voi laatia reittejä, ja siinä on ohjaamista helpottava navigointitila, johon on kartan lisäksi tuotu ohjaamonäkymän tyylisiä elementtejä, kuten veneen kurssi ja suunta seuraavalle kääntöpisteelle kompassiasteikolla. 

Cruisessa on myös kaikuluotain ja chirp-anturi. Se on kehitetty kalastuskäyttöön, mutta esittää myös syvyyden selkeässä graafisessa näkymässä. 

Käyttöliittymä on tuttua Simradia. Kotisivu tarjoaa toiminnot erillisinä sovelluksina. Näitä on kolme: kartta, navigointi ja kaikuluotain. 

Cruiseen sopivat C-Mapin ja Navionicsin kartastot. Kumpikaan ei sisälly myyntipakettiin. 

Cruise oli kokeiltavissa Mallorcalla Palmassa toukokuun lopussa. 

Näytön kirkkaus ei yllä Simradin Solar Maxin tasolle, mutta kyllä se auringonvalossa näkyi.

Näppäimistö toimi täsmällisesti, ja pyöritettävässä nupissa oli Simradin laadukas tuntuma. Se ei toimi joystickinä, vaan kohdistinta liikutellaan erillisillä nuolilla. 

Toiminnassa ei esiintynyt minkäänlaista nikottelua. Kartan siirtely ja zoomaus toimivat riittävän nopeasti, ja käyttötuntuma oli hyvä.

Yksinkertaisuus näkyy laitteen hinnassa. Sarjan pienin on 5-tuumainen näyttö, ja se maksaa vähän alle 500 euroa ilman karttoja. Suurin on reilun 800 euron hintainen 9-tuumainen.

www.simrad-yachting.com