Vuonna 2010 esitelty Prestige 500 oli valmistajalleen menestys, eikä se suostu kuolemaan. Sitä valmistetaan yhä, vaikka Prestige esitteli sille seuraajan, 520:n, jo viime vuodelle. Uudella Prestige 590:llä on valtava potentiaali, jos Prestige 500 -omistajien houkuttelu vaihtamaan isompaan onnistuu.

Tyylistä ja tiloista se ei ainakaan jää kiinni, sillä 590 on tuttua ja taattua Prestigeä. Sisätilojen ilme on tyylikäs, tilaratkaisusta löytyy tutut, Prestigen tavaramerkit, kuten kansisalongin takanurkkaan asemoitu pentteri ja hyvän yksityisyyden tarjoava keskiveneen omistajankajuutta, jonne kuljetaan oman rappukäytävän kautta.

Omistajankajuutassa on muhkea parivuoteen ja minidinetin lisäksi sisäänkäveltävästä vaatehuoneesta, suihkukaapista ja toiletista muodostuva tilava kylpyhuone-kokonaisuus.

Keulassa on saksivuoteella varustettu vip-vieraskajuutta, erillisvuoteilla varustettu kolmas makuukajuutta ja yksi tilava yleistoiletti. Keulakajuutan yhteyteen saa lisävarusteena komeron tilalle toiletin, mutta suihkukaappia tilaan ei mahdu.

Tilavassa kansisalongissa on panoraamanäkymät ja sivuliukuovi styyrpuurin sivukannelle. Prestigen tapauksessa ovi ei ole ohjaamossa vaan sen takana, jolloin kulkumahdollisuus on kaikille yhtä sujuva.

Peräkannen alle saa joko miehistökajuutan tai kumivenetallin. Konehuoneessa työskentelee kaksi 600-hevosvoimasta Zeus-podvetolaitteisiin kytkettyä Cumminsia. Prestigelle tyypilliseen tapaan kokonaisuus on mietitty tarkasti. Tehoa ei ole erityisen paljon, mutta kun painohallintaankin on keskitytty, muodostuu suorituskyky riittäväksi ja hankintahinta luokassaan kohtuulliseksi.

www.prestige-yachts.com

www.nauticalpartners.fi